Cum să îți îngrijești blugii corect? Îi vei purta mai mult timp!


Au devenit piesa vestimentară care nu lipsește din nicio garderobă, iar dacă vrei să îi porți mai mult timp trebuie să știi cum să îți îngrijești blugii corect. Câteva trucuri pot face diferența!

Chiar dacă nu necesită o îngrijire specială pentru că materialul din care sunt confecționați este destul de rezistent, te poți bucura de blugii tăi preferați mai mult timp dacă ții cont de câteva lucruri. Nu e nevoie să depui un efort suplimentar, ci doar să ai mai multă grijă la detalii.

Cum să îți îngrijești blugii corect? Îi vei purta mai mult timp!

Există 7 pași pe care ar trebui să îi respecți dacă îți dorești ca blugii tăi să arate întotdeauna impecabil și să își păstreze culoarea pentru mai mult timp.

1. Nu îi spăla foarte des

Spre deosebire de alte articole vestimentare, blugii nu au nevoie să fie spălați foarte des. Făcând acest lucru își vor pierde culoarea, dar și țesătura va avea de suferit.

2. Usucă blugii în interiorul locuinței, departe de lumina soarelui

Poate că ți se pare ciudat să nu îți usuci blugii afară, în bătaia vântului și în lumina soarelui, dar e cel mai bine să procedezi așa. Uscându-i în casă le vei proteja culoarea.

3. Nu folosi înălbitor pentru blugii deschiși la culoare

Înălbitorul pare cea mai bună soluție pentru blugii deschiși la culoare, în special pentru cei albi, dar în realitate nu este. Acesta nu va face altceva decât să afecteze țesătura, iar blugii se vor rupe mult mai repede.

4. Atunci când îi speli, folosește întotdeauna apă rece

Apa caldă poate slăbi fibrele din care sunt confecționați blugii, iar aceștia se pot strânge. Din acest motiv, atunci când îi speli, folosește de fiecare dată apă rece.

5. Nu îi purta cu curea

Dacă până acum făceai acest lucru, încearcă să renunți la acest obicei și să îți alegi o pereche de blugi pe măsura ta. Cureaua poate deteriora blugii în zona taliei și de aceea cel mai bine ar fi să renunți la ea.

6. Pune-i în cuptor pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, pune blugii în cuptor la o temperatură de 150 de grade și lasă-i acolo pentru o oră. Mirosurile neplăcute vor dispărea și la fel și bacteriile.

7. Spală blugii cu mâna

Spălându-i cu mâna le vei prelungi durata de viață și nici măcar nu e nevoie să depui prea mult efort. Pune apă rece într-un recipient, adaugă o cupă de detergent, după care lasă blugii la înmuiat timp de o oră. Clătește-i apoi cu apă rece și lasă-i la uscat.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cum să îți îngrijești blugii corect.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cuvinte de suflet pentru atunci când simți că ai obosit

Călătoriile…experiențe pe drumul vieții

Câteva lucruri pe care nu le știai despre orez

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri