Cum să îți amenajezi bucătăria în stil industrial: 5 sfaturi utile

Cum să îți amenajezi bucătăria în stil industrial

Stilul industrial este unul din cele mai populare tipuri de amenajare, care se potrivește de minune pentru orice încăpere din casă, inclusiv în bucătărie. Acesta se inspiră de la designul fabricilor și pune accent pe utilitate și eficiență.

Recunoști ușor acest stil după materialele folosite, precum ciment, fier, cărămidă, dar și prin faptul că spațiile sunt mari, cu tavan înalt și ferestre mari. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți redecorezi bucătăria în stil industrial.

Iluminatul potrivit

Cum să îți amenajezi bucătăria în stil industrial

În stilul industrial predomină ferestrele mari, care lasă să pătrundă în încăpere cât mai mult soare. Dar nu trebuie ignorată nici lumina artificială, obținută cu ajutorul unor corpuri de iluminat confecționate din metal.

Poți opta pentru o lustră metalică cu fir lung pe care să o poziționezi deasupra mesei din bucătărie sau pentru becuri decorative cu filament, care să nu fie acoperite de un lampadar și care să emane o lumină caldă.

Paleta de culori ideală

paleta de culori ideala

Culorile care predomină în stilul industrial sunt gri, maro și negru. Pentru a crea contrast, poți folosi obiecte decorative – perne, șervete de masă – în diferite nuanțe de roșu sau galben.

Culorile principale se aplică și pentru utilități și obiectele sanitare. Astfel, poți opta pentru baterii de bucatarie gri care să se potrivească cu restul decorului. Mai mult, alege o chiuvetă de inox, precum chiuveta franke, care să se asorteze cu stilul industrial, atât din punct de vedere al culorii, cât și al texturii.

Materialele folosite în stilul industrial

Materialele folosite în stilul industrial

Textura cimentului și a altor materiale similare sunt elementele principale ale unei bucătării în stil industrial. Acesta este foarte versatil și poate fi folosit pentru podele, pentru pereți și chiar pentru piese de mobilier. Pe lângă aspect, avantajul principal este rezistența materialului la zgârieturi, substanțe abrazive și căldură.

Dacă ai un perete cu cărămidă în bucătărie, nu îl acoperi: poate aduce un plus de personalitate bucătăriei tale. Chiar dacă locuința nu e făcută din cărămizi, poți folosi un tapet care imită aspectul acestora.

Piesele de mobilier

piesele de mobilier

Pentru a obține o bucătărie în stil industrial trebuie să folosești mobilă care are colțuri drepte și chiar un aspect uzat. Poți folosi mese și scaune dintr-un lemn închis la culoare, care să aducă un plus de culoare și căldură în încăpere.

Un alt material foarte folosit pentru obiecte de mobilier și decorative este fierul. Acesta este rezistent și poate fi folosit pentru o multitudine de piese precum scaune, lămpi, rafturi, rame și suporturi pentru vase.

Detalii autentice

detalii autentice

Într-o bucătărie decorată în stil industrial, care poate părea rece la prima vedere, este esențială atenția la detalii, cu ajutorul cărora poți crea o atmosferă primitoare. În primul rând, nu uita de detaliile colorate precum o față de masă galbenă sau pernuțe pentru scaune în nuanțe de roșu.

Mai apoi, poți folosi diverse suporturi de vase unde să ții la îndemână, dar și la vedere, tigăile, tocătoarele și capacele. Mai poți folosi și suporturi pentru condimente, unde să pui toate condimentele colorate. Aceste mici detalii te vor ajuta să te simți mai confortabil în propria bucătărie.

O bucătărie decorată în stil industrial este foarte practică deoarece folosește materiale rezistente și ușor de curățat, indiferent de suprafețele din încăpere. Chiar dacă nuanța predominantă este gri, detaliile colorate vor crea o atmosferă primitoare.

Articol realizat cu sprijinul www.romstal.ro

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa