Dacă vă doriți să creșteți valoarea locuinței, bucătăria este un loc perfect pentru a începe. Atunci când o un proces de amenajări interioare în cadrul bucătăriei se face corect, iar întreaga locuință este bine întreținută și modernizată, randamentul investiției se poate apropia foarte ușor de 200%. Dar există multe lucruri importante pe care trebuie să le luați în considerare dacă doriți să vedeți un astfel de câștig.
Echipa Delta Studio a pregătit o listă cu dos & donts pentru remodelarea bucătăriei:
Nu încercați să faceți totul pe cont propriu. Deși există anumite elemente pe care le puteți face (de ex. – instalarea plăcilor de faianță / gresie sau înlocuirea un robinet), o renovare completă a bucătăriei este un proiect mare. Se recomandă colaborarea cu o echipă de profesioniști.
Alocați destul timp pentru a planifica în mod corespunzător remodelarea bucătăriei cu echipa dvs. de renovare (designer, contractor, meșter etc.). Gândiți-vă la modul în care camera va fi utilizată, ce persoane o vor folosi și cum doriți să arate și să funcționeze. Orice schimbare pe care o faceți în timpul procesului va adăuga timp și vă va presupune depășirea bugetului inițial.
NU ignorați toate aspectele tehnice ale camerei. Când planificați modul in care vor fi aranjate obiectele, găsiți cea mai bună plasare pentru aparatele electrocasnice și chiuvetă (inclusiv ferestre / uși, dacă construiți), astfel încât să puteți stabili locul instalațiilor sanitare și al prizelor electrice. Funcționalitatea acestor elemente va dicta aranjamentul celorlalte componente ale bucătăriei.
Luați în considerare randamentul investiției atunci când alegeți materialele și design-ul pe care vi-l doriți.
NU ignorați importanța designului triunghiular în bucătărie. Ori de câte ori este posibil (în bucătăriile cu dimensiuni moderate), chiuveta, aragazul și frigiderul ar trebui să formeze un “triunghi de lucru”.
Plasați mașina de spălat vase imediat în imediata apropiere a chiuvetei.
NU uitați de ventilația corespunzătoare a aparatelor electrocasnice. Este important ca încăperea să fie constant aerisită. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a aparatelor dvs. și, bineînțeles, dacă aveți un aragaz, este absolut necesar.
NU permiteți ca ușile dulapurilor sau ale aparatelor electrocasnice să se atingă unele de celelalte sau să încurce fluxul de mișcare în interiorul bucătăriei.
NU uitați să adăugați spațiu de stocare suplimentar oriunde este posibil. Extindeți dulapurile până la tavan, utilizați spațiul din insula de bucătărie și maximizați dulapurile și spațiul sertarelor în orice mod posibil. Veți avea întotdeauna nevoie de mai mult spațiu de stocare decât credeți.
Planificați un loc pentru a ține depozitele de gunoi și de reciclare, astfel încât acestea să fie ușor accesibile, dar ascunse.
Luați în considerare modul în care vor fi utilizate blaturile și organizați restul spațiului în jurul acestora – nu doar în legătură cu stilul și aspectul acestora.
Instalați corpuri de iluminat corespunzătoare. În bucătărie, contează atât estetica generală a încăperii, cât și elementul de siguranță în interiorul spațiului. Zonele de lucru în care oamenii manipulează cuțite ascuțite și obiecte fierbinți trebuie să fie bine iluminate. Instalați întrerupătoarele cu variator, astfel încât să puteți controla întotdeauna gradul de lumină dispersată.
NU folosiți multe finisaje diferite. Nu optați pentru mai mult de două materiale de blat în aceeași bucătărie și nu amestecați mai mult de două sau trei finisaje metalice. Este indicat să existe un grad de varietate, dar toate finisajele ar trebui să se completeze reciproc. Se recomandă evitarea supraaglomerării, atât vizuale cât și fizice.
Culorile neutre pentru mobila de bucătărie sunt cea mai bună opțiune dacă scopul final este să vindeți / închiriați locuința. Culorile puternice pot fi atractive pentru unii dintre noi, dar rareori este o perspectivă valabilă și pentru viitori cumpărători.
Bucătăria este, fără îndoială, cea mai importantă cameră din orice locuință și o remodelare a bucătăriei reprezintă o activitate uriașă. Există o mulțime de căi diferite pe care le puteți aborda, dar concluzia este că o bună planificare a proiectului este cheia succesului în orice fel de amenajare a casei.