Cum să cultivi ghimbir în ghiveci chiar la tine acasă

Renumit pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății, ghimbirul este unul dintre condimentele care nu prea mai lipsesc din multe bucătării.

cum sa cultivi ghimbir in ghiveci

De aceea ne-am gândit că n-ar fi deloc rău să știm să-l cultivăm chiar la noi acasă. Află, așadar, din rândurile următoare cum să cultivi ghimbir în ghiveci.

Ce beneficii aduce ghimbirul sănătății


Ghimbirul este un antiinflamator puternic. El combate retenția de apă și ameliorează simptomele sindromului premenstrual. De asemenea, asigură o digestie optimă. În asociere cu mierea de albine, ghimbirul reduce grețurile, gazele intestinale și calmează durerile de stomac.

Totodată, calmează durerile de gât, luptă împotriva răcelii și gripei, iar băile cu ulei esențial de ghimbir reduc considerabil durerile articulare.

Cu atâtea avantaje, ar fi păcat să nu-l avem fiecare dintre noi la îndemână.

Pregătește rădăcina de ghimbir pentru cultivare

Pentru început, cumpără din orice hipermarket o rădăcină de ghimbir proaspătă, mare, fermă, curată și care să aibă culoarea bej deschis. Aceasta trebuie să aibă cel puțin un mugure verde pe ea. Dacă are mai mulți muguri, cu atât mai bine. Vei tăia mugurii împreună cu bucățile de rădăcină pe care se află aceștia și îi vei planta în mai multe ghivece.

Ține ghimbirul în apă timp de o noapte, pentru a se elimina inhibitorul de creștere pe care comercianții îl pulverizează de obicei pe această rădăcină.

Pregătește ghiveciul în care vei planta ghimbirul

Amestecă 3 părți pământ de flori cu o parte nisip pentru a obține un sol fluid. Înainte de a pune pământul în ghiveci, așază pietre pe fundul ghiveciului. Rolul acestora este de a asigura o bună scurgere a apei. Umple, apoi, un ghiveci cu diametrul mare pe trei sferturi cu pământ.

Fă o gaură la mijloc și introdu rădăcina de ghimbir cu mugurele îndreptat în sus. Acoperă cu 1-2 cm de pământ și udă planta. Plasează apoi ghiveciul sau ghivecele într-un loc unde nu este foarte multă lumină, iar temperatura este constantă. Ghimbirul iubește căldura.

Udă zilnic pământul, însă fără a-l inunda. Mugurele va răsări din pământ abia după câteva săptămâni, iar planta va ajunge la dimensiunea obișnuită abia după 10 luni.

Când recoltezi ghimbirul din ghiveci

Ghimbirul poate fi recoltat la aproximativ 4 luni după ce a fost cultivat. Tot ce trebuie să faci este să dezvelești rădăcina dând pământul la o parte și să tai bucățele din aceasta. Acoper-o apoi la loc cu pământ și îngrijește-o ca și până atunci pentru a produce în continuare.

Îl poți folosi atât în bucătărie, la fripturi, supe sau chiar la deserturi, cât și sub formă de infuzie. În acest ultim caz se bea o dată pe zi, îndulcit cu o linguriță de miere.

Sub formă de ulei esențial sau de pulbere se folosește în cazul degerăturilor, al mâinilor și picioarelor reci și al durerilor articulare.

Tu obișnuiești să consumi ghimbir și dacă da, sub ce formă? Acum că ai aflat cum să cultivi ghimbir în ghiveci chiar la tine acasă, o vei face sau vei continua să-l achiziționezi din supermarket?

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse