Cum să beneficiezi de aer condiționat fără să consumi curent

Nu-i așa că nu vă puteți imagina cum ar putea cineva să reziste caniculei specifice verii fără aer condiționat? Majoritatea dintre noi se bucură de aerul condiționat de la serviciu, de acasă, din malluri etc.

aer conditionat, ventilator

O instalație de aer condiționat nu mai este de mult un lux, astfel că până și cei cu venituri modeste și-o permit. Și pe bună dreptate. Aerul la peste 40 de grade devine irespirabil.

Dar cum ne-am descurca dacă… n-am avea electricitate? Sigur, atunci am avea o mulțime de alte probleme mult mai serioase și mai grave decât lipsa aerului condiționat. Și, totuși, aer condiționat fără electricitate se poate. Au constatat-o pe pielea lor locuitorii din Bangladesh, unde indicele de confort termic depășește vara pragul critic.

Soluția inedită care înlocuiește aerul condiționat

În această țară, aproximativ 70% din populație trăiește în locuințe improvizate din pricina pericolului de inundații. Locuințe care, evident, nu sunt conectate la rețeaua electrică.

Pentru a le ușura traiul acestor oameni, o companie locală le-a oferit o soluție simplă și ieftină pentru a se putea bucura și ei de aer condiționat. Este vorba despre un sistem format din peturi, care reușește să coboare temperatura din locuințe cu 5 grade.

Acest sistem de răcire se obține ușor, prin tăierea fundului mai multor peturi și introducerea lor în niște orificii aflate pe un panou. Ulterior, panoul se fixează în cadrul unei ferestre. Orice adiere de vânt, oricât ar fi de ușoară, face ca aerul care pătrunde în locuință să se simtă mai rece. Și asta pentru că aerul trecând de la o presiune mai mare (partea largă a petului) la una mai mică (gâtul petului) foarte repede, schimbul de căldură nu mai are loc.

Dacă vrei să vezi cum se realizează sistemul de aer condiționat care funcționează fără curent electric, urmărește materialul video.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse