Cum a reușit Mirela Retegan să slăbească: ”Mâncatul la ore fixe mi-a schimbat viața. Nu e o dietă, nu e un regim, e un mod de viață”

Mirela Retegan a început o luptă împotriva kilogramelor în plus și a dezvăluit care este secretul ei și cum a reușit să slăbească.

Pe grupul grăsuțelor mele, „Fixul care îți schimbă viața', am adunat în mai puțin de un an aproape 200000 de persoane care mă urmează. Cu unele m-am mai întâlnit prin cele 20 de orașe în care am fost în turmeu cu Gașca Zurli. Am început să mînânc la ore fixe, de la sfârșitul verii 2016, la îndemnul Ancăi Bejan, care slăbise 60 kg.

În ultimii 10 ani am încercat toate dietele posibile. Am slăbit, am revenit, am slăbit din nou, iar m-am îngrașat. Din septembrie 2016, am început să mănânc la ore fixe: 7, 10.00, 13.00, 16.00. 19.00.
3 mese principale si 2 gustări. Le aleg în funcție de program. Am învățat că masa principală trebuie să fie dimineață. La 7. Foarte rar, la 10. Seara, după 19.00 nu mai mananc NIMIC. Iar între mese nici măcar 'o gură' de ceva.
Nu gust mâncarea atunci când gătesc, nu mai ronțăi nimic.
Beau cam 2 litri de apă plată și ceaiuri sau cafele. Îmi place cafeaua cu lapte și zahăr brun, așa că o lipesc de o masă sau o prefer în locul unei gustări.
Încerc sa fac o jumătate de ora de mișcare în fiecare zi. Nu-mi iese tot timpul. Dar din septembrie viața mea s-a schimbat. Am un program organizat și pentru prima oară eu stăpânesc mâncarea, nu mâncarea mă stăpânește pe mine.
Acest grup l-am creat pentru că îmi place să împărtășesc experiențele mele. De-a lungul timpul am observat că oamenii se inspiră din ceea ce fac eu si nu o data am auzit expresia 'dacă ea poate, pot și eu'. Da, poate oricine. Tocmai de aceea eu povestesc, cu onestitate, această experiență de reorganizare a vieții. Nu cred în slăbitul spectaculos. Nu cred că te poți schimba doar dintr-un punct de vedere. Trebuie să ajungi în echilibru cu mintea, inima și trupul. Asta se învață încet, pas cu pas. Exact asta facem aici. Ne susținem reciproc să ne luam viața în mâini și să devenim stăpânii propriilor noastre vieți.
Anca Bejan, autoarea 'Dietei Minune' (așa și-a numit ea experiența prin care a slăbit 60 de kilograme) a fost cea care mi-a vorbit despre acest mod de a slăbi mâncând tot ce vrei și respectând orele fixe și bunul simț alimentar. Eu cred în cele 5 ore fixe. În rest, puteți să vă potriviți fiecare combinațiile din farfurie, în funcție de cât de mult vrei sa slăbești. Încercați. S-ar putea să vă schimbe viața definitiv.

 

Cum am slăbit 12 kg doar mâncând la ore fixe

Am învățat să mă raportez altfel la mâncare.

Eu mănânc în fiecare zi la orele 7, 10, 13, 16, 19.

Manânc din 3 în 3 ore, ca bebelușii.

Dacă nu ciugulești între mese, sunt șanse mari să slăbești sănătos.

Fă-ți un program organizat de masă.

Ești un exemplu bun pentru familia ta.

E esențial să mănânci conștient.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Mirela Retegan.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Citește și:

Interviu cu Mirela Retegan, fondatoarea Zurli și Antrenorul părinților: Trăiesc din ceea ce știu eu să fac cel mai bine – să mă joc cu copiii!

„Măsura succesului unui părinte stă în fericirea copilului său' – Mirela Retegan

Mirela Retegan: 'M-a bătut suta de kilograme. Acum mă bat eu cu ea zi de zi'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video