Interviu cu Mirela Retegan, fondatoarea Zurli și Antrenorul părinților: Trăiesc din ceea ce știu eu să fac cel mai bine – să mă joc cu copiii!

interviu cu Mirela Retegan

Mirelea Retegan a creat un business solid pornind de la ideea că ceea ce știe să facă cel mai bine în viață e să se joace cu copiii. Maya, fiica ei de 16 ani, a fost motorul și inspirația pentru Zurli, trupa de animație și spectacole pentru copii, și Antrenorul părinților, programul care îi reînvață pe părinți cât de importantă e joaca pentru copiii lor. 

Ești o self made woman. Când ți-a fost cel mai greu?

Acum 10 ani, am fost în momentul cel mai greu al vieții mele. Îmi pierdusem jobul, bărbatul cu care aveam un copil, casa, aproape totul. Am luat-o de la început cu toate. Atunci m-am întrebat 'Ce îmi place mie cel mai mult să fac? Să mă joc cu copiii! Dar aș putea să trăiesc din asta?! DA!'Tatăl meu, care mă ajuta cu Maya atunci, era îngrozit de ce voiam să fac. Îmi spunea să îmi vin în fire, să îmi caut servici, să mă angajez, că altfel îmi moare copilul de foame!
Singurul loc în care îmi permiteam să plâng, să urlu de fapt, era în mașină. Acolo puteam să dau frâu liber disperării mele, fricii mele de a fi pierdut, credeam eu pe-atunci, lucrurile esențiale. Dar instinctul meu îmi spunea să merg în direcția pe care o simțeam că mă reprezintă cel mai bine – jocul cu copiii. Dă-mi un copil și mă joc o oră cu el fără să ne plictisim. Așa am creat Zurli, și o dată cu Gașca Zurli, o adevărată școală de animație pentru copii. Am pornit cu o prietenă să colindăm grădinițele și să le propunem voluntar un program de animație pentru copii. Încet-încet am ajuns la 200 de grădinițe. Așa a început totul. Fără sprijinul financiar al cuiva (soț, prieten, iubit, tată, orice poate fi trecut la categoria 'sponsor'), doar cu sprijinul emoțional al unor prieteni excepționali.

Alocă-ți o oră pe zi DOAR pentru copilul tău

De ceva timp Mirela Retegan a creat programul 'Antrenorul părinților', care îi (re)învață pe părinți să se joace. Părinții ajung acasă prea obosiți, prea tracasați, prea munciți de oamenii de la job care le cer totul, de ratele de la bancă, de facturile care se cer plătite, de cumpărăturile care se cer făcute, de traficul care le mănâncă timpul, nervii și energia. De aceea părinții consideră că atunci când copiii țipă, se bucură, strigă, ei fac gălăgie, nu bucurie. Zgomotul pe care îl fac copiii nu trebuie să ne deranjeze, ci să fie un motiv de bucurie că ei își manifestă emoțiile.

Cum e să fii părinte de adolescent

Adolescența exorcizează părinții pentru că scoate din adult toți dracii pe care nici nu credeai că îi poți avea. Adolescența copilului te obligă să evoluezi tu, ca părinte, pentru că e vorba despre tine. Despre egoul tău. Vestea bună e că în adolescență încă mai poți repara ceea ce ai stricat în perioada 0-1 an. Altfel, e aproape imposibil, copilul nu va mai reveni decât în momente de criză majoră din viața adultului. Acum scriu o carte – 'Fii de partea mea – tratat de suportare a hormonilor la adolescenți'. E inspirată din trăirile mele și ale Mayei, la fel ca și celelalte două cărți scrise de mine, 'Pledoarie pentru mami și tati' și 'Astăzi este despre astăzi'. Eu scriu doar din ceea ce trăiesc, nu din cărți, din studii, din compilații ale specialiștilor în parenting. Sunt un om care trăiește în prezent, prețuiește fiecare zi, se bucură de familie, de prieteni de faptul că face ceea ce îi place. Cred în afară de moarte orice mai poate fi trăit încă o dată. Încă o dragoste, încă un job, încă o prietenie, încă o vacanță, încă un vis.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Citește și:

„Măsura succesului unui părinte stă în fericirea copilului său' – Mirela Retegan

Mirela Retegan: 'M-a bătut suta de kilograme. Acum mă bat eu cu ea zi de zi'

Afacerea care creează emoții pozitive. Află-i povestea Mirelei Retegan

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete