Cum poți stăpâni grețurile din timpul sarcinii? Sfatul medicului


Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie, a fost miercuri, 22 aprilie, invitata unei noi transmisii LIVE Avantaje.

Medicul i s-a alăturat Florentinei Mușat, redactor-șef revista Avantaje, pentru a discuta despre problemele ginecologice ale femeilor în perioada izolării impuse de pandemia de coronavirus.

Cum poți stăpâni grețurile din timpul sarcinii? Sfatul medicului:

Întrebată dacă, în cazul unei femei însărcinate, coronavirusul poate trece dincolo de bariera placentară către făt, Dr. Elvira Brătilă a răspuns:

„Nu sunt date certe care să arate transmisia verticală, de la mamă la făt, dar, în acest tip de infecție, cred că fiecare învață acum se înseamnă cu adevărat afecțiunea. Ca atare, trebuie să fim foarte precauți și prevăzători”.

Ce recomandă medicul referitor la grețurile din sarcină? Urmărește videoclipul de mai sus pentru a afla care este sfatul Dr. Elvira Brătilă!

Prof. Dr. Elvira Brătilă

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică–ginecologie, este șef de Disciplină Obstetrică Ginecologie UMF „Carol Davila” în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”.

În urma studiilor, a obținut competențe în chirurgie robotică, ultrasonografie ginecologică și obstetricală, laparoscopie ginecologică, colposcopie, infertilitate și reproducere umană, management spitalicesc, oncologie ginecologică și medicină materno-fetală.

Fiind primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia robotică Da Vinci de sferă urogenitală, activitatea profesională a Prof. Dr. Elvira Brătilă cuprinde preocupări în domeniul chirurgiei minim invazive – chirurgie robotică, chirurgie vaginală clasică și laparoscopică-uroginecologiei și oncologie ginecologică.

În domeniul chirurgiei minim invazive are o vastă experiență în practicarea operațiilor conservatoare pentru cancer de col – trachelectomie radicală cu limfadenectomie pelvică, realizând în premieră în România această intervenție pe cale total laparoscopică.

Dezvoltarea abilităților chirurgicale a fost cultivată permanent prin absolvirea a peste 42 cursuri naționale și internaționale în domeniul chirurgiei minim invazive, uroginecologiei și oncologiei ginecologice.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Care sunt simptomele fibromului uterin? „Fibromul uterin devine simptomatic în momentul în care …”

Ce sunt polipii uterini și care sunt cauzele apariției lor? „Rata de transformare a fibromului uterin este …”

Ce se întâmplă cu femeile însărcinate în perioada pandemiei de coronavirus? „Trebuie să fim foarte precauți și prevăzători”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate