Cum poți prelungi durata de viață a telefonului tău

Cum poți prelungi durata de viață a telefonului tău

Smartphone-urile sunt mai scumpe ca oricând, dar cu toate acestea sunt gadgeturile pe care le înlocuim cel mai frecvent. În medie, ne cumpărăm un telefon nou o dată la doi-trei ani, din diverse motive: apariția unor modele noi, mai performante, defecțiunile de software, deteriorarea sau spargerea dispozitivului vechi ori scăderea duratei de viață a bateriei. 

Însă unele probleme pe care le avem cu telefonul (cum ar fi ritmul lent în care se „mișcă', spargerea sau zgârierea ecranului ori bateria care moare după doar câteva ore) pot fi evitate dacă ținem cont de câteva sfaturi simple:

Protejează-ți telefonul încă din prima zi

Oricât de mult ți-ar plăcea culoarea și designul noului tău telefon, este esențial să îl protejezi imediat cum l-ai scos din cutie. O husă și o folie de protecție te pot scuti de multe probleme și cheltuieli în plus care apar atunci când îți scapi accidental telefonul sau îl zgârii. De altfel, există o gamă variată de accesorii pentru telefoane care îți fac viața mai ușoară și îi pot prelungi smartphone-ului tău durata de viață. 

Nu uita nici de antivirus

Așa cum nu ai naviga pe internet de pe calculator fără să ai instalat un antivirus, la fel de atentă trebuie să fii și cu telefonul tău. Virușii nu numai că îi pot încetini performanțele, dar te poți trezi și în situația în care îți sunt furate date personale, datele contului bancar, e-mailuri sau fotografii din arhiva personală. 

Schimbă bateria, nu telefonul

În 2018, când Apple a anunțat că va scădea prețurile înlocuirii bateriei telefoanelor produse de companie, vânzările au scăzut gradual, pe măsură ce utilizatorii au preferat să își înlocuiască bateriile în loc să își cumpere un nou telefon.

Dacă durata redusă a bateriei este singura problemă pe care o ai cu dispozitivul tău, atunci înlocuirea ei îi mai poate prelungi durata de viață cu cel puțin un an. În plus, costurile vor fi semnificativ mai reduse decât dacă ți-ai cumpăra un smartphone nou. 

Cum salvezi un telefon scăpat în apă

Dintotdeauna telefoanele au fost extrem de sensibile la apă și umezeală. Un dispozitiv pe care l-ai scăpat accidental în apă înseamnă, de cele mai multe ori, că va trebui să îți iei unul nou. Există însă și cazuri în care acesta poate fi salvat. Greșeala pe care o fac cei mai mulți aflați într-o astfel de situație este că pornesc telefonul imediat ce l-au uscat cu prosopul sau nu îl închid imediat. Deși metoda telefonului așezat în orez (pentru a absorbi excesul de umezeală) nu funcționează, o curățare cu ultrasunete într-un service specializat poate îndepărta urmele de apă și depunerile și îți poate salva telefonul. 

Nu lăsa telefonul la încărcat toată noaptea

Multe dintre noi își pun telefonul la încărcat seara, înainte de culcare, și îl deconectează abia dimineața. Însă acest obicei duce la deteriorarea mult mai rapidă a bateriei, care ajunge în scurt timp să nu te țină mai mult de câteva ore pe zi. În mod ideal, ar trebui să îți lași telefonul la încărcat până când bateria ajunge la 100%, apoi să deconectezi încărcătorul. 

Material realizat cu sprijinul mobiup.ro

Sursa foto: bruce mars from Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse