Cum ne pregătim pentru Sfânta Împărtășanie

cum ne pregătim pentru Sfânta Împărtășanie

Sfânta Împărtășanie este un lucru pe care credincioșii îl așteaptă cu nerăbdare, dar pentru care trebuie să se pregătească o perioadă lungă de timp.

Înainte de Paște, credincioșii merg la biserică să primească trupul și sângele Mântuitorului, pentru a întâmpina minunea Învierii așa cum se cuvine, cu liniște și pace în suflet. Cu toate acestea, de acest privilegiu nu se pot bucura toți creștinii, ci doar cei care respectă anumite reguli.

Cum ne pregătim pentru Sfânta Împărtășanie? Reguli ce trebuie respectate

Sfânta Împărtășanie este considerată de către biserică un dar și nu un privilegiu, ceea ce înseamnă că ea este oferită doar în momentul în care sunt respectate câteva condiții de bază. Mai exact, toți cei care vor să se împărtășească, trebuie să se pregătească atât fizic, cât și spiritual pentru acest ritual. Acestea sunt regulile fără de care niciun creștin nu poate primi în dar trupul și sângele Mântuitorului.

1. Spovedania

Spovedania este una dintre principalele reguli înainte de a primi împărtășania. Persoanele peste 7 ani trebuie să-și mărturisească păcatele în fața lui Dumnezeu, iar abia apoi preotul decide dacă sunt vrednice să primească Sfânta Împărtășanie.

2. Postul

Înainte de a se împărtăși, credincioșii trebuie să postească o perioadă de timp și asta pentru că este necesar să își curețe trupul de păcate. În cazul posturilor mari, așa cum este și Postul Paștelui, preoții îi sfătuiesc pe credincioși să postească pe toată durata acestuia. Înainte de a merge la împărtășit, credincioșii nu trebuie să mănânce, acest lucru fiind permis doar în cazul persoanelor bolnave, care sunt în prag de moarte.

3. Împăcarea cu toată lumea

Preoții îi sfătuiesc pe credincioși ca înainte de a se împărtăși să încerce să se împace cu toți cei care le-au greșit.

4. Citirea rugăciunilor pregătitoare pentru împărtășanie

Există câteva rugăciuni pregătitoare pentru împărtășanie, rugăciuni pe care în cele mai multe cazuri le citește preotul în locul credinciosului. Totuși, ar fi de preferat ca acest lucru să fie făcut de persoana care urmează să se împărtășească.

Respectând aceste reguli, creștinii se vor bucura de Sfânta Împărtășanie și vor putea întâmpina sărbătorile pascale cu sufletul deschis.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce să faci cu lumânarea după Înviere, când ajungi acasă

De ce este bine să faci sfeștanie înainte de Paște

De ce ar trebui să considerăm fiecare săptămână a anului ca fiind o săptămână a patimilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro