Cum îți poți întări sistemul imunitar? Așa ții răceala la distanță!

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Toamna și iarna sunt perioadele din an în care organismul are cel mai mult de suferit. Schimbările de temperatură pot duce la apariția răcelilor de sezon, iar totul se întâmplă din cauza sistemului imunitar care este slăbit și nu își poate îndeplini principala funcție și anume aceea de a proteja organismul. 

Respectând anumiți pași la începutul sezonului rece te poți asigura că organismul tău va face față mai ușor schimbărilor și că vei putea preveni îmbolnăvirea. Iată cum îți poți întări sistemul imunitar.

Cum îți poți întări sistemul imunitar? Așa ții răceala la distanță!

1. Odihnește-te suficient

Specialiștii spun că odihna este foarte importantă pentru întărirea sistemului imunitar. Se pare că în timpul somnului, organismul secretă o serie de hormoni care luptă eficient împotriva diferitelor afecțiuni. Astfel, persoanele care dorm în medie 7-8 ore pe noapte au mai puțin șanse să se îmbolnăvească, spre deosebire de cele care au probleme cu somnul.

2. Spală-te pe mâini cât mai des!

Igiena este și ea foarte importantă pentru protejarea organismului. Suntem înconjurați tot timpul de microbi, iar riscul de îmbolnăvire crește atunci când atingem diferite suprafețe. Astfel, spălatul pe mâini este esențial pentru a ține răceala la distanță, iar acest obicei ar trebui repetat de mai multe ori pe parcursul zilei.

3. Nu uita de sport!

Sportul poate întări sistemul imunitar, alungând stresul. Exercițiile fizice moderate ajută organismul să funcționeze mult mai bine, însă trebuie evitate antrenamentele foarte grele pentru a preveni epuizarea fizică.

4. Ai grijă la alimentație!

O dietă bogată în fructe, legume, nuci, semințe și acizi graşi omega 3 poate favoriza întărirea sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că în timpul sezonului rece trebuie acordată o atenție deosebită și alimentației.

5. Alege preparatele calde

Specialiștii spun că atunci când primește preparate reci, organismul consumă mai multă energie încercând să le asimileze, ceea ce înseamnă mai puțină energie pentru sistemul imunitar. Din acest motiv, în sezonul rece, de preferat ar fi să alegem preparatele calde.

6. Consumă alcool cu moderație

Consumul excesiv de alcool poate da naștere foarte multor afecțiuni, iar experții avertizează că acest obicei își poate pune amprenta și asupra sistemului imunitar, favorizând apariția infecțiilor pulmonare.

7. Socializează!

Studiile spun că persoanele care au tendința de a se izola au șanse mult mai mari să se îmbolnăvească. Întâlnirile cu prietenii, socializarea și comunicarea pot întări sistemul imunitar.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele 6 reguli ale suferinței

Cum să îți vopsești părul în această toamnă? Nuanțele pe care vedetele le-au încercat deja!

6 alternative sănătoase la cafea. Tu ai încercat vreuna?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri