Cum e în Istanbul după 6 atentate

istanbul dupa atentate

istanbul dupa atentate

Anul 2016 a fost un an trist pentru Turcia. Îngrijorător de mulți oameni și-au pierdut viața în cele 6 atentate care au lovit țara anul trecut. Ce se întâmplă acum în cel mai vizitat oraș al Turciei?

Tristețe și deznădejde

Anul trecut, pe străzile Istanbulului și-au pierdut viața mulți oameni nevinovați. Iar lucrul acesta se vede în ochii turcilor. Oamenii ies mai puțin, cheltuiesc atât cât au nevoie, iar pentru familiile cu copii stresul a atins cote inimaginabile. Turismul a scăzut dramatic dar reprezentanții ministerului nu vor să dea cifre exacte despre impactul negativ al atentatelor asupra economiei.

În Istanbul, tot ce altădată era de la sine înțeles, acum a devenit greu de obținut. La aeroport se formează cozi interminabile pentru obținerea vizelor de intrare și verificarea pașapoartelor. Sunt montate mult mai multe capsule cu raze X pentru scanarea bagajelor și a corpului.

E normal, îți spui, doar e aeroport. Dar când vezi aceleași capsule la intrarea în hotel, rămâi stupefiat. Și când le întâlnești și la intrarea în mall îți dai seama că problema e mai serioasă decât am perceput-o noi, cu ochii la televizor.

Ce se mai vizitează

Turiștii din țările occidentale sunt vizibili mai puțini. Chiar dacă eforturile turcilor de a menține starea de normalitate sunt lăudabile. Istanbulul este un oraș într-o continuă metamorfoză. Ar fi o adevărată tragedie dacă aceste atacuri împotriva umanității în general și a Turciei în particular ar destabiliza pentru o perioadă lungă viața locuitorilor.

În Istanbul se construiesc cartiere întregi opulente și elegante. Dacă tensiunea care e aproape palpabilă se prelungește, viața rezidenților își va găsi cu greu făgașul normal și firesc. Pentru că nimănui nu-i convine să fie descălțat la intrarea în Mall pentru controlul corporal sau să-și introducă în capsula cu raze X geanta și gadgeturile personale de fiecare dată când intră și iese din hotel. După 6 atentate viața în Istanbul e altfel. E diferită.

Autor: Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse