Cum e în Istanbul după 6 atentate

istanbul dupa atentate

istanbul dupa atentate

Anul 2016 a fost un an trist pentru Turcia. Îngrijorător de mulți oameni și-au pierdut viața în cele 6 atentate care au lovit țara anul trecut. Ce se întâmplă acum în cel mai vizitat oraș al Turciei?

Tristețe și deznădejde

Anul trecut, pe străzile Istanbulului și-au pierdut viața mulți oameni nevinovați. Iar lucrul acesta se vede în ochii turcilor. Oamenii ies mai puțin, cheltuiesc atât cât au nevoie, iar pentru familiile cu copii stresul a atins cote inimaginabile. Turismul a scăzut dramatic dar reprezentanții ministerului nu vor să dea cifre exacte despre impactul negativ al atentatelor asupra economiei.

În Istanbul, tot ce altădată era de la sine înțeles, acum a devenit greu de obținut. La aeroport se formează cozi interminabile pentru obținerea vizelor de intrare și verificarea pașapoartelor. Sunt montate mult mai multe capsule cu raze X pentru scanarea bagajelor și a corpului.

E normal, îți spui, doar e aeroport. Dar când vezi aceleași capsule la intrarea în hotel, rămâi stupefiat. Și când le întâlnești și la intrarea în mall îți dai seama că problema e mai serioasă decât am perceput-o noi, cu ochii la televizor.

Ce se mai vizitează

Turiștii din țările occidentale sunt vizibili mai puțini. Chiar dacă eforturile turcilor de a menține starea de normalitate sunt lăudabile. Istanbulul este un oraș într-o continuă metamorfoză. Ar fi o adevărată tragedie dacă aceste atacuri împotriva umanității în general și a Turciei în particular ar destabiliza pentru o perioadă lungă viața locuitorilor.

În Istanbul se construiesc cartiere întregi opulente și elegante. Dacă tensiunea care e aproape palpabilă se prelungește, viața rezidenților își va găsi cu greu făgașul normal și firesc. Pentru că nimănui nu-i convine să fie descălțat la intrarea în Mall pentru controlul corporal sau să-și introducă în capsula cu raze X geanta și gadgeturile personale de fiecare dată când intră și iese din hotel. După 6 atentate viața în Istanbul e altfel. E diferită.

Autor: Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse