Cum beneficiază Planeta de pe urma pandemiei de coronavirus?

În întreaga provincie Hubei din China, fabricile au fost închise, iar străzile eliberate după ce autoritățile le-au impus rezidenților ei să se izoleze la domiciliu pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Cum beneficiază Planeta de pe urma pandemiei de coronavirus?

Izolarea pare să fi avut un beneficiu – aerul curat.

Numărul mediu al „zilelor cu o calitate bună a aerului” a crescut cu 21.5% în februarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, relatează ministrul Ecologiei și Mediului din China, citatează CNN.

Hubei nu a fost singura astfel de regiune.

Imagini surprinse de satelit și publicate apoi de NASA și de Agenția Spațială Europeană arată o reducere dramatică a emisiilor de dioxid de azot — eliberat de automobile, centrale electrice și de facilități industriale — în metropole din China, între lunile ianuarie și februarie.

Norul vizibil de gaz de deasupra centralelor industriale aproape a dispărut.

„Este prima dată când văd o scădere atât de dramatică pe o zonă atât de largă din cauza unui eveniment”, spune Fei Liu, cercetător al calității aerului pentru Centrul Spațial de Zbor Goddard NASA.

„Nu sunt surprins fiindcă multe orașe au luat măsuri pentru a diminua răspândirea virusului.”

Același tipar este urmat și în cazul emisiilor de dioxid de carbon — eliberate prin arderea combustibililor fosili cum ar fi cărbunele.

Între 3 februarie și 1 martie, emisiile de CO2 au fost cu 25% mai reduse datorită măsurilor luate împotriva coronavirusului, informează Centrul de Cercetare a Energiei și a Aerului Curat, organizație care se ocupă cu cercetarea poluării aerului.

Ca cel mai mare poluator al lumii, China emite 30% din cantitatea anuală de CO2 emisă la nivel global, deci impactul acestei scăderi este uriaș, chiar și pe o perioadă scurtă de timp.

Experții avertizează însă că, odată stopat pericolul de răspândire a virusului COVID-19, când țara va reporni din punct de vedere economic, nivelurile chimicalelor toxice ar putea depăși nivelurile înregistrate anterior pandemiei.

Până la momentul redactării acestui material, 186.970 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 7.477 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 184 cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 16 s-au vindecat.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Celebrități care au donat pentru a susține lupta împotriva coronavirusului

Ai atacuri de panică din cauza epidemiei de Coronavirus? Ai consiliere psihologică gratuită

Coronavirus: Estimările americanilor spun că 30% dintre români vor fi infectați din care rezultă 175.000 de decese

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate