Ai atacuri de panică din cauza epidemiei de Coronavirus? Ai consiliere psihologică gratuită

cauze coronavirus Italia


În toată isteria provocată de epidemia de coronavirus a fost deschisă o linie telefonică gratuită unde oricine poate primi sfaturi de specialitate.

“Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătății emoționale, acolo unde există un fond anxios sau diagnostice de tulburări emoționale.

Frica și anxietatea de boală pot fi copleșitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate ușoră, medie, generalizată, ipohondrie și până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale și ajutor logistic, este nevoie și de sprijin emoțional: de atenție la propria persoană, dar și la cei din jur, acceptare, înțelegere și de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziție anxioasă. Prin deschiderea liniei de ajutor dorim să venim în întâmpinarea acestei nevoi și să asigurăm psihoeducație si suport în situațiile de anxietate și atac de panică”, a scris psihologul Yolanda Crețescu, fondatoarea depreHUB, pe pagina de Facebook.

masca ne protejează de coronavirus

Peste 35 de psihologi voluntari, studenți sau absolvenți ai facultăților de Psihologie răspund non-stop la numărul gratuit 0374.456.420. Categoriile cele mai predispuse la anxietate sunt adulții cu tulburări emoționale, copiii și medicii sau alți furnizori de servicii medicale.

„În timp ce unele persoane privesc situația mai relaxat sau stau într-un grad de alertă rațional, altele se îngrijorează peste măsură, ajungând la episoade de anxietate și atacuri de panică. Pentru acestea din urmă, construirea de mecanisme conștiente și raționale de coping este absolut necesară', conchide specialistul.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie