Cum arată stațiile de metrou de pe Magistrala 5 și când vor fi finalizate lucrările

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început cu mulți ani în urmă și nici în ziua de astăzi, iar termenele de finalizare s-au modificat de multe ori de-a lungul timpului. Ultimul termen de finalizare este anul 2018, însă nici acesta nu este unul bătut în cuie.

Cum arată stațiile de metrou de pe Magistrala 5

Recent, Asociația Pro Infrastructură a vizitat Magistrala 5 și a realizat mai multe fotografii, în care se poate vedea cum arată statițiile de metrou în acest moment. Reprezentanții asociaţiei au fotografiat staţiile Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei.

„După vizita avută vineri, 8 decembrie, când am văzut stadiul pe Magistrala M5 de metrou în stațiile Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei și Valea Ialomiței, ieri am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe șantier, fotografiind restul stațiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei.

De data aceasta am reușit să discutăm și cu doi importanți oficiali ai constructorului principal (Astaldi) pe care i-am întrebat cum stau cu banii și când finalizează lucrările. Ne-au comunicat că sunt mulțumiți în acest moment de stadiul financiar și că nu este o diferență mare între progresul fizic, în teren, și cel financiar. Se declară optimiști că termenul de final 2018 este fezabil pentru ei din punct de vedere constructiv.

În continuare noi suntem foarte precauți și rezervați cu acest termen, pentru că știm că sunt mulți pași birocratici de trecut, cum ar fi licitația pentru semnalizare/automatizare (și apoi execuția propriu-zisă a acestui contract: hardware/echipamente cât mai ales reglajele complicate și testele software) și negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în stația Eroilor. Blocajelor birocratice li se adaugă un volum imens de muncă rămas de executat, în special în stațiile mai întârziate (Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militară sau Eroilor 2),' au scris pe pagina de Facebook, cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Pentru a vedea imaginile, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Mihaela Tudor

Citește și:

Sfaturile de care orice călător trebuie să țină cont. Cum trebuie să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou?

După ce o altă femeie a fost atacată, astăzi, la metrou, agresoarea a fost prinsă la stația Pipera

Cum procedezi dacă ai căzut între șinele de la metrou. Sfaturile care îți pot salva viața!

De azi, bucureștenii pot merge cu metroul și autobuzul cu un singur card electronic. Cum arată biletul unic RATB-Metrorex

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri