Cum ar trebui să aranjezi masa de Crăciun?

Cum ar trebui să aranjezi masa de Crăciun

Crăciunul este o sărbătoare încărcată de magie și care de cele mai multe ori îi aduce împreună pe toți membrii familiei. Pe lângă împodobirea bradului sau despachetarea cadourilor, servirea mesei este un alt moment important și de aceea ar trebui să aranjezi masa de Crăciun astfel încât să îți surprinzi toți invitații. 

Cum ar trebui să aranjezi masa de Crăciun?

Vorbim despre o masă festivă, motiv pentru care decorațiunile, fața de masă roșie și lumânările nu ar trebui să lipsească. În plus, pentru a avea parte de noroc în anul ce se apropie, există câteva obiceiuri de care ar trebui să ții cont. La toate acestea se adaugă meniul special de Crăciun, bucatele tradiționale fiind nelipsite de pe masa de sărbătoare.

Decorațiuni pentru masa de Crăciun

Pentru a sublinia și mai mult ideea de sărbătoare, o față de masă roșie te va ajuta să creezi o atmosferă festivă. Lumânările au și ele un rol special pe masa de Craciun, alături de mici decorațiuni care să pună în valoare această sărbătoare. Un aranjament realizat din crenguțe de brad și globulețe colorate va înfrumuseța masa, fără să o încarce prea mult. Șervețelele de culoare roșie se vor potrivi perfect în acest decor, alături de vesela albă. Dacă ai în casă tacâmuri de argint și pahare de cristal, acesta este cel mai potrivit moment să le folosești. În plus, piesele vintage sunt și ele o alegere inspirată pentru  masa de Crăciun. Dacă roșul nu este pe gustul tău, poți alege culori ca albastru, auriu, alb sau argintiu, dar ai grijă să nu le amesteci, ci să păstrezi o singură nuanță.

Obiceiuri de care să ții cont când aranjezi masa de Crăciun

De sărbătoarea Crăciunului se leagă o mulțime de superstiții și obiceiuri. Se spune că pentru a avea noroc și belșug în anul care urmează, oamenii obișnuiau să așeze pâinea sub masă, iar sub fața de masă să pună pleava de grâu.

Un alt obicei spune că pentru a ține la distanță deochiul și farmecele, în fiecare colț al mesei ar trebui să se pună usturoi și semințe de mac.

Lumânările de pe masa de Crăciun nu au doar rol decorativ. Există ideea potrivit căreia acestea nu ar trebui stinse, ci lăsate să ardă până la final, asta pentru a atrage norocul în anul ce urmează.

Meniul de Crăciun

Indiferent de preferințele culinare, din meniul de Crăciun nu ar trebui să lipsească sarmalele, cozonacul, friptura de porc, piftia și cârnații. Aceste preparate tradiționale sunt delicioase și se pregătesc în special în perioada Crăciunului. Alături de aceste feluri de mâncare mai pot fi servite diferite salate, prăjituri și aperitive.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Playlist de Crăciun – Cele mai frumoase melodii românești pe care să le asculți de Sărbători

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România, în 2018

10 colinde româneşti pe care să le asculţi în Ajunul Crăciunului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse