Cu ochii pe reușite. Cum te ajută să fii mai productiv la job?

Text: Mihaela Pascari 

Nu este nevoie să nu aștepți o promovare sau să finalizezi un proiect ca să te poți bucura chiar și de micile realizări de la job. O listă cu reușitele tale zilnice îți oferă mai multă încredere în forțele proprii, dar și mai multă dorință de a te implica mai mult. Descoperă de ce să-ți creionezi zilnic reușitele!

De ce să-ți pregătești zilnic lista cu realizări

Menține un to-do list cu ceea ce este nevoie să faci, acesta îți permite să urmărești șirul sarcinilor pe care le ai de parcurs într-o zi. De asemenea, ai în vedere și crearea unei liste cu lucrurile îndeplinite pentru a vedea cât de multe ai realizat într-o zi. Și da, pe această listă poți pune toate acele sarcini neprevăzute care ai impresia că stau în calea productivității tale.

Urmărind lista de realizări, găsești repede răspunsul la întrebarea: „Ce am făcut toată ziua?. Cu o scurtă privire pe această listă te vei simți mai împlinit și mai fericit.

Dacă simți că volumul de lucru este prea mare și nu reușești să creionezi, la final de zi, lista de realizări, poate că nu ești în locul sau domeniul potrivit. Vestea bună este că oricând poți aplica la un job nou pe eJobs.ro sau te poți reprofila într-un domeniu pe placul tău. Spre exemplu, dacă dorești un loc de muncă mai bine plătit, atunci IT-ul este o opțiune bună. Pentru început, te poți înscrie în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Te poți înscrie în proiect dacă…

… ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București

… ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani

… ești angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

… ai absolvit cel puțin 8 clase

… dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online

… ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

… ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții

… ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)

… deții competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Un alt aspect pozitiv este sentimentul că ai făcut un progres și ai îndeplinit acele task-uri  urgente. De multe ori, simți că poate îți neglijezi agenda zilnică pentru a da întâietate solicitărilor venite de la colegi. Dar și îndeplinirea acestor sarcini contează în evaluarea ta și în acel sentiment de mulțumire.

Punctele forte ale listei cu realizări

Când alergi toată ziua pentru a da telefoane și a trimite e-mail-uri, pentru ca în final să bifezi to-do list-ul, la finalul zilei te întrebi: „Ce am obținut azi?. Iată avantajele unei liste cu realizările tale pe care, probabil, nu le-ai luat în considerare:

Vezi cu alți ochi activitățile zilnice. În timp ce agenda zilei îți permite să-ți organizezi sarcinile de lucru, să înțelegi ceea ce ai realizat cu adevărat într-o zi este mult mai important. Și este o sursă de motivare. Ești mult mai mulțumit și mai determinat să înveți lucruri noi când scrii ceea ce ai realizat și revezi lista cu acele lucruri pe care nici nu te așteptai să le îndeplinești într-o zi. 

Ești mai productiv la job. Lista de realizări este un antidot pentru lipsa productivității. Când refuzi să recunoști cât de mult ai îndeplinit, treptat nu mai ai perspectivă și sentimentul de vinovăție își spune cuvântul. Cel mai potrivit este să recunoști toți pașii pe care îi faci în carieră, micile victorii care au venit ca urmare a eforturilor tale. Abordarea este o sursă de inspirație și de oxigen când te simți copleșit de sarcinile de lucru.

Ești cu ochii pe emoțiile tale. Modul în care abordezi situațiile la job și după terminarea programului de lucru, ține de starea ta interioară. Doar tu poți face diferența în abordare. O atitudine pozitivă ajută la rezolvarea problemelor și îmbunătățește creativitatea și luarea unor decizii bune. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri