Milioane de creștini din Brazilia, revoltați de comedia „Prima ispită a lui Hristos”, în care Mântuitorul este prezentat ca homosexual

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Compania americană Netflix, fondată în anul 1997, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a viziona online filme și seriale, a provocat un scandal uriaș în Brazilia.

Comedia A Primeira Tentação de Cristo (n.r. – Prima ispită a lui Hristos), lasată marți, 3 decembrie, durează 46 de minute și îl portretizează pe Iisus Hristos drept homosexual.

Milioane de creștini din Brazilia, revoltați de comedia Prima ispită a lui Hristos, în care Mântuitorul este prezentat ca homosexual

Acțiunea filmului este centrată pe întâlnirea dintre familia Mântuitorului și prietenul acestuia, tânărul Orlando.

Producția a stârnit un val de acuzații din partea creștinilor din Brazilia. O petiție online a fost semnată de peste două milioane de persoane pentru a solicita platformei online Netflix interzicerea filmului.

Petiția susține că au fost aduse „grave jigniri” credincioșilor, mulți abonați amenințând că vor renunța să mai utilizeze serviciul online.

Nici Eduardo Bolsonaro, fiul lui Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, nu a rămas indiferent la acest scandal.

„Sunt de acord cu libertatea de exprimare, dar în numele ei nu merită să jignești credința a 86% din populație”, a scris bărbatul pe Twitter, potrivit Libertatea.

Filmul A Primeira Tentação de Cristo a fost regizat de directorul Rodrigo van der Put, care nu este la prima creație cinematografică controversată.

Anul trecut, Rodrigo a regizat un alt scurt-metraj, Especial de Natal: Se Beber, Não Ceie (n.r. – The Last Hangover, Ultima mahmureală).

Potrivit scenariului, Apostolii se trezesc greu din beția provocată de Cina cea de Taină și, mahmuri, încep să-l caute pe Mântuitor.

Foto: IMBD / Libertatea

Citește și:

Cum își vor petrece Andreea Marin și partenerul ei, Adrian Brâncoveanu, sărbătorile de anul acesta? Vedeta împlinește 45 de ani pe 22 decembrie

Care au fost primele cuvinte ale fiului cel mic al ducilor de Cambridge? Prințul Louis nu a spus nici mama, nici tata!

Cristina Șișcanu își dorește să revină în televiziune! La castingul cărei emisiuni a participat?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte