Coroana de stat imperială a Reginei Elisabeta a II-a căzut și s-a făcut bucăți

Coroana de stat imperială în versiunea actuală a fost creată în 1937 și este purtată de monarh după o încoronare. Varianta originală a fost scăpată la o ceremonie în 1845.

Coroana de stat imperială este coroana pe care o poartă monarhul când părăsește Westminster Abbey după încoronare. Este, de asemenea, folosită în alte ocazii de stat, inclusiv deschiderea anuală a Parlamentului. De obicei, acesta este adusă la Palatul Westminster sub pază armată în propria trăsură și plasată în Camera de Îmbrăcare, unde Monarhul se îmbracă în hainele de ceremonie și își pune coroana pe cap înainte de a ține discursul în Parlament. Dacă o Deschidere de Stat are loc înainte de încoronare, coroana este amplasată pe o pernă lângă monarh.

  • Coroana este confecționată din aur si încărcată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle și 4 rubine.
  • Coroana conține unele dintre cele mai cunoscute bijuterii din colecția regală. Acestea includ Rubinul Prințului Negru, Safirul Stuart și diamantul Cullinan II.
  • Safirul Sfântului Eduard, așezat în centrul celei mai înalte cruci, se spune că a fost purtat într-un inel de Sfântul Eduard Mărturisitorul și descoperit în mormântul său în 1163.
  • Coroana de stat imperială a fost făcută pentru încoronarea regelui George al VI-lea în 1937, înlocuind coroana făcută pentru regina Victoriaîn 1838.

La deschiderea de stat a Parlamentului din 1845, Ducele de Argyll ținea coroana în mâini pe o pernuță, înaintea Reginei Victoria, când aceasta a căzut de pe pernă și s-a rupt. Regina Victoria a scris în jurnalul ei, „totul s-a fărâmițat și zdrobit ca o budincă'. Cadrul gol al coroanei imperiale supraviețuiește în Colecția Regală. O nouă coroană a fost făcută pentru încoronarea lui George al VI-lea în 1937 de către firma Garrard & Co . Coroana a fost ajustată pentru încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953, cu dimensiunea capului redusă și arcurile coborâte cu 25 mm (1 inch) pentru a-i oferi un aspect mai feminin.

El e românul care a condus funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. E proprietarul Palatului Mogoșoaia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri