El e românul care a condus funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. E proprietarul Palatului Mogoșoaia

Ieri, 19 septembrie, a fost o zi istorică: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost înmormântată alături de soțul ei Prințul Phillip. Cel care a condus funeraliile militare e un urmaş al domnitorului Ghica, are sânge de român şi titlu de prinţ, dar se prezintă simplu – Chris Ghika, comandant al Regimentului de elită al Armatei Britanice, scrie observatornews.ro.

Generalul maior Christopher John Ghika este de fapt prinţul Christopher John Ghika, descendent al marii familii de domnitori ai Moldovei şi Ţării Româneşti. „Numele meu este Chris Ghika şi sunt comandant al London District, ceea ce înseamnă că eu conduc Armata în Londra sau, altfel spus, dacă eşti în M25 şi porţi uniforma militară, eşti al meu', a spus Christopher John Ghika.

El s-a născut în Marea Britanie și a urmat cariera militară a tatălui, care a fost comandat al Gărzilor Irlandeze. El a fost în mijlocul celor mai importante festivități din față palatului Buckingham, dar și pe cele mai grele fronturi de luptă – Macedonia de Nord, Kosovo, Sierra Leone, Afganistan și Irak.

Când nu e pe câmpul de luptă, pregătește ceremonii fastuoase la Palat. A fost în prima linie la nunta actualilor prinți de Walles – Catherine și William, apoi omul de bază în organizarea ceremoniei funerare a prințului Philip, mai scrie aceeași sursă.

Queen Elizabeth II funeral in LondonSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

„Cred că e clar pentru toată lumea că este un privilegiu unic – ceva trist, dar totuşi un imens privilegiu să faci parte din organizarea ceremoniei de înmormântare a Reginei. Dar e ceva pentru care suntem bine pregătiţi, este că orice altă operaţiune militară', a spus el despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete