Copilul tău joacă Roblox? Trebuie să știi asta: „A amenințat că o va viola”

O fetiță în vârstă de 10 ani, veselă și foarte sociabilă, a devenit brusc tăcută și retrasă. Acela a fost momentul în care mama sa a luat atitudine. Micuța i-a povestit într-un final părintelui său că a primit mesaje urâte de la un străin prin jocul ei preferat, Roblox.

„Această persoană a amenințat că o va viola și o va ucide pe Aimee, spunând că știau unde locuiește și că vor veni să ne incendieze casa. Nu mi-a venit să cred. Fetița mea era îngrozită să părăsească casa după ce jucase ceea ce părea a fi un joc inofensiv și social.

Am auzit online povești de groază despre copii abordați de străini, așa că m-am asigurat că știu parolele lui Aimee și am pus toate măsurile de protecție pe care le puteam pune. I-am verificat mesajele în mod regulat', a declarat mama fetiței, pentru The Sun.

Roblox, care le permite utilizatorilor să se joace împreună și să își trimită mesaje online, este un joc popular jucat de până la două treimi din copiii cu vârsta cuprinsă între nouă și 12 ani.

După ce a vorbit cu alți părinți, mama fetiței și-a dat seama că un personaj numit Jennifer se apropie de tineri în jocul de construire a blocurilor, mânuind un cuțit îmbibat de sânge și amenințându-i. Din cercetările online pe „Jennifer', femeia crede că personajul ar putea fi un bărbat în vârstă de 30 de ani.

„Aimee a spus că Jennifer se plimbă prin joc înjunghiind oameni, iar o altă prietenă a ei s-a speriat să meargă acasă pentru că i s-a spus că cineva vine să o ia. Ea a spus că unui alt prieten i s-a trimis o fotografie explicită', a mai povestit femeia.

Mama elevei din clasa a V-a a contactat Roblox, un alt joc popular pentru copii, Among Us și poliția, dar nu a primit răspuns. Ea a șters, de asemenea, jocurile de pe telefonul lui Aimee și a alertat alți părinți de la școala lui Aimee.

„Se pare că copiii noștri nu sunt în siguranță, indiferent cât de atenți suntem noi ca părinți. Poliția pare neputincioasă, iar oamenii care se presupune că monitorizează aceste jocuri nu fac nimic', a mai spus intrigată femeia.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri