Raed Arafat, mesaj important pentru românii care doresc să ajute refugiații din Ucraina: „Oamenii care vin au și ei demnitatea lor”

În contextul actual creat de războiul din Ucraina care a gonit de la casele lor peste 2 milioane de refugiați în întreaga lume, Raed Arafat a transmis un mesaj foarte important românilor.

Raed Arafat a dat câteva indicații referitoare la donațiile pe care vrem să le facem, dar a adresat și o rugăminte. Acesta susține că ar trebui, înainte de a oferi unui refugiat ceva, să ne interesăm ce anume are nevoie, iar dacă donăm haine, să ne asigurăm că sunt în stare bună, curate și mai ales utile.

Șeful DSU a menționat faptul că rochiile de mireasă, costumele de nuntă, pantofi eleganți cu toc nu sunt deloc potrivite pentru că sărmanii oameni nu au unde să le poarte. De asemenea, oficialul a mai transmis faptul că donațiile nu se fac la coțul străzii, ci la centrele de colectare ale ONG-urilor. Aceștia au situația clară a necesităților refugiaților și ei anunță care sunt nevoile, iar cetățenii dornici să acorde o mână de ajutor trebuie să respecte regulile.

„Nu este recomandat să donezi niște medicamente care ți-au rămas acasă. Nu poți să donezi niște haine vechi, rupte – nu e nevoie de așa ceva. Nimeni nu o să le ia și oamenii care vin au și ei demnitatea lor', a transmis Raed Arafat, scrie Spynews.

De asemenea, din partea unui lanț de magazine din România, în cursul zilei de joi, 17 martie, a plecat spre Ucraina un transport cu alimente în valoare de 300.000 de lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri