Copii la un pas de moarte la Eforie Nord! Te va cutremura unde au ajuns micuții duși de valuri

Sezonul estival este în plină desfășurare. Concediile sunt în toi, iar mulți dintre părinți aleg litoralul românesc pentru a petrece un sejur liniștit și de ce nu, sănătos, dacă ne gândim la beneficiile brizei mării.

Cu toate acestea, incidentele pot apărea, iar autoritățile trag un semnal de alarmă părinților care își lasă nesupravegheați copiii. Ieri după-amiază, la Eforie Nord, doi copii au ajuns în larg după ce au fost purtați de valuri și de curenți puternici. Micuții au intrat în apă cu o jucărie gonflabilă și la un moment dat au alunecat și au picat în plasa valurilor periculoase.

Unul dintre ei a reușit să iasă la suprafață în siguranță, iar pentru micuțul de 7 ani a fost nevoie de intervenția salvamarilor. Aceștia l-au resuscitat la mal și conștient, dar cu probleme respiratorii, l-au transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Constanța, potrivit replicaonline.ro.

Tot în zona de sud a litoralului, mai exact pe o plajă din dreptul Hotelului Belvedere din Mangalia, doi adolescenți în vârstă de 12, respectiv 14 ani, au fost scoși teferi din apele adânci ale mării de mai multe cadre medicale.

Semnalul de alarmă tras de salvamari după incidentul de la Eforie Nord

Incidentul de la Eforie Nord ar fi putut avea un final dramatic. Salvamarii au povestit pe pagina de Facebook întreaga întâmplare și le-au atras atenția părinților asupra pericolelor existente în largul mării.

„Ținând cont de incidentul din această după-amiază, cand 2 copii au fost lăsați nesupravegheați în apă de către părinți cu o jucărie gonflabilă, copiii au căzut de pe aceasta iar unul dintre ei, un băiat în vârstă de 7 ani a fost în pericol de înec, fiind salvat, i s-a acordat primul ajutor de către salvamari si echipajul Smurd Eforie si apoi a fost transportat la spital de către elicopterul Smurd.

Implorăm părinții sa-și supravegheze de aproape copiii și sa îi însoțească în apă și totodată să respecte indicațiile și steagurile arborate de salvamari. Vă multumim și vă dorim un concediu placut si fara incidente!', a scris Salvamar Eforie Nord pe pagina de Facebook.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri