Consumul de alcool în timpul pandemiei de Covid ar putea duce la un mare număr de decese

Consumul de alcool în timpul pandemiei de Covid ar putea duce în viitor la un mare număr de decese legate de băutură.

Un studiu recent a constatat că persoanele de peste 45 de ani care obișnuiau să consume alcool în cantități mari înainte de pandemia de coronavirus și-au mărit consumul de alcool în timpul pandemiei. Numărul alcoolicilor s-a dublat.

Studiul a fost coordonat de cercetătorii de la Universitatea Sheffield și a scos la iveală faptul că, în timp ce băutorii ocazionali și-au redus consumul de alcool în timpul pandemiei, cei care obișnuiau să bea mult, au băut și mai mult și s-ar putea să nu se întoarcă niciodată la obiceiul de a bea moderat.

Experții au descoperit că persoanele de peste 45 de ani care consumau băuturi la niveluri riscante înainte de pandemie au fost cele mai predispuse să-și crească apetența pentru alcool atunci când a lovit Covid-19.

Într-un studiu separat, specialiștii de la Institutul de Studii asupra Alcoolului (IAS) au descoperit că, dacă băutul nu revine la modelele pre-pandemice, atunci până în 2035 vor exista multe cazuri suplimentare de nouă boli legate de alcool – cum ar fi cele legate de ficat, ciroză și cancer de sân.

Există peste 200 de afecțiuni de sănătate legate de alcool, inclusiv șapte tipuri de cancer.

Dr. Sadie Boniface, șeful de cercetare al IAS, a declarat: „Pandemia a fost dăunătoare pentru alcoolici: decesele cauzate de alcool au atins niveluri record. La nivel global, ne lipsește o strategie privind consumul de alcool și progresul în ceea ce privește daunele cauzate de alcool a fost limitat în ultimii ani. Aceste studii ar trebui să acționeze ca un fel de „apel de trezire' pentru a lua în serios daunele cauzate de alcool, ca parte a planificării recuperării după pandemie.'

Citeste și:

Am avut Covid și variola maimuței în același timp'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate