Concert cu cele mai preţioase instrumente muzicale!

Concert cu cele mai preţioase instrumente muzicale!

În cadrul Festivalului Vara Magică de la Ateneul Român spectatorii se vor bucura de: recitaluri, muzică de cameră şi muzică simfonică.

Iubitorii muzicii clasice vor putea urmări pe 12 august, pentru prima dată în România, Orchestra Wiener Jeunesse din Austria, care va interpreta capodopere din creaţia marilor compozitori austrieci.

Pentru 14 august este programat concertul extraordinar Capodopere ale muzicii de cameră cu unele dintre cele mai scumpe instrumentele muzicale din lume, evaluate de la 100.000 de euro, la câteva milioane de dolari.

Artiştii vor prezenta de la ora 19.00, un program muzical din creaţia de tinereţe a compozitorilor G. Rossini şi Felix Mendelssohn şi de maturitate a compozitorului german J. Brahms.

Aceştia vor cânta la următoarele instrumente: Vioară Antonio Stradivarius – la care cântă Liviu Prunaru, creată în anul 1694 şi evaluată în funcţie de instrumentele licitate şi create în aceeaşi perioadă la câteva milioane de dolari.

Vioară Andreea Guarneri – deţinută de Valentina Svyatlovskaya-Prunaru şi evaluată, de asemenea, la câteva milioane de dolari. Violoncel Lorenzo Ventapane – deţinut de Marin Cazacu şi evaluat la aproximativ 100.000 Euro Viola Giuseppe Guadagnini – deţinută de Dorin Marc şi evaluată la aproximativ 100.000 Euro

La Ateneul Român sunt programate următoarele concerte:

12 august – Pentru prima dată în România, Orchestra Wiener Jeunesse din Austria cu o vechime de 25 de ani, va interpreta capodopere din creaţia marilor compozitori austrieci Gustav Mahler şi Anton Bruckner. Turneele orchestrei au condus la participarea acesteia la festivaluri din Olanda, Germania, Italia, Franţa, Serbia, Rusia şi Turcia (Istanbul, concerte în 2000 şi 2008).

În iulie 1998, orchestra a participat la „Forumul Mondial al Muzicii de Tineret“ din Moscova cu ocazia primelor Jocuri Mondiale Olimpice de Tineret unde a fost câştigătoarea Premiului I dintre alte zece orchestre din întreaga lume.

În octombrie 2012, Orchestra Wiener Jeunesse a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare cu un concert la Viena Konzerthaus.

19 august – Ziua de naştere a lui George Enescu va fi marcată cu un concert special susţinut de Romanian Sinfonietta Orchestra avându-l la pupitru pe maestrul Horia Andreescu. Orchestra Română de Tineret, alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 15 şi 21 ani, selectaţi la nivel naţional, a debutat în cadrul Festivalului Vară Magică din 2012 cu un succes extraordinar.

21 august – Festivalul Vara Magică se va încheia cu un concert extraordinar al Orchestrei Naţionale de Tineret a Moldovei, o premieră în România. O bună parte din membrii orchestrei îşi fac studiile în importante centre universitare de profil din S.U.A., Anglia, Austria, Belgia, Finlanda, Rusia, Ucraina şi România.

În decursul a doi ani de existenţă orchestra a susţinut 11 concerte în oraşele Orhei, Cahul şi Chişinău sub bagheta dirijorilor Petre Sbârcea (România), Mihail Secichin şi Gabriel Bebeşelea (România).

Biletele se pot achiziţiona online de pe bilete.ro şi costa 50 Lei.

Vezi şi Călătorie de neuitat în Ţara Sfântă!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri