Combinarea alimentelor între mit și adevăr


Combinarea alimentelor, între mit și adevăr. Știm cu toate că nu este recomandat să combinăm carnea cu pâinea, carnea cu cartofii, carnea cu brânza sau carnea cu ouăle, spre exemplu. Adică proteine cu carbohidrați sau proteine cu proteine.

Acestea sunt doar câteva dintre combinațiile așa-zis nesănătoase, care, pe lângă faptul că favorizează acumularea kilogramelor, produc și balonare, constipație sau reflux gastroesofagian.

Am întrebat-o pe dna doctor Mihaela Posea, medic specialist Diabet, nutriție și boli metabolice la clinica Smart Nutrition, invitata noastră în emisiunea Lifestyle sănătos, cât este mit și cât este adevăr în această problemă a combinațiilor alimentare.

Conform celor mai recente ghiduri de nutriție, nu există interdicții în materie de combinații alimentare. Important este ca pe parcursul zilei să consumăm din toate grupele alimentare: legume, fructe, surse de proteine, astfel încât să atingem necesarul caloric în funcție de cosnumul în repaus și de câtă activitate fizică desfășurăm“, a explicat medicul Mihaela Posea în emisiunea Lifestyle sănătos.

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos