Cod ROȘU de vânt cu aspect tornadic. Ce zone sunt vizate?

Cod ROȘU de vânt cu aspect tornadic

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod ROȘU de vânt cu aspect tornadic pentru mai multe zone ale țării.

Cod ROȘU de vânt cu aspect tornadic. Ce zone sunt vizate?

Avertizarea meteorologilor vizează județul Sălaj, mai exact zonele: Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirșid, Crișeni. Informarea este valabilă în intervalul 28-05-2019 ora 15:20 până la : 28-05-2019 ora 16:00. Vântul va sufla cu putere, având aspect tornadic, se vor înregistra descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25…35 l/mp, dar și grindină de mari dimensiuni.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în perioada imediat următoare. În intervalul 28-29 mai, în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, dar și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului se vor semnala averse care pot avea caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă pot depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp, potrivit meteoromania.ro

Cod PORTOCALIU de grindină, averse torențiale, vijelii și descărcări electrice

Pentru mai multe zone ale țării, meteorologii au emis un cod portocaliu de grindină, averse torențiale, vijelii și descărcări electrice. Mai exact, în județele Sălaj, Arad și Timiș, până la ora 16, se pot înregistra averse torențiale ce vor cumula 25…35 l/mp, însoțite de grindină de dimensiuni medii și mari dimensiuni, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.

Cod GALBEN de vânt

Până la ora 18, județele Suceava, Vaslui, Bacău, Botoşani,Neamț și Iași sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic care la rafală poate atinge 55…60 km/h.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Jamie Oliver, în faliment. Adevăratul motiv pentru care a închis 22 de restaurante din Marea Britanie

Un profesor este suspectat că ar fi otrăvit mâncarea elevilor. 23 de copii au ajuns de urgență la spital

Un elev a sărit de la fereastra clasei, de la etajul 2

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri