Cod portocaliu și galben de inundații. Mai multe județe ale țării sunt sub supravegherea hidrologilor

Cod portocaliu și galben de inundații

Ploile din ultimul interval de timp fac probleme în mai multe zone ale țării. Pe lângă cantitățile de apă care s-au strâns în ultimele ore, temperaturile ridicate au dus la topirea zăpezii, lucru care i-a determinat pe hidrologi să emită mai multe atenționări meteorologice de inundații.

Cod portocaliu de inundații

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis un cod portocaliu de inundații pentru județele Harghita, Covasna și Brașov. Hidrologii au menționat că în intervalul 13.03.2018 ora 14:40 – 14.03.2018 ora 10:00 ar putea fi depășite cotele de inundație pe afluenții mici ai Oltului, în special în bazinele hidrografice Cormoș, Homorodul Mic și Homorodul Mare.

Cod galben de inundații

Până mâine la ora 8, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș, bazin superior amonte confluență Arieș, Târnave, Desnățui, Teslui, mai exact în județele Dolj și Olt este cod galben de inundații.

Cod galben este până mâine la ora 12 și pe râurile din bazinele hidrografice Călmățui, Vedea, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Argeș, bazin superior, Dâmbovița, bazin superior, Neajlov, Ialomița, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

În bazinele hidrografice de pe râurile Olt, Buzău, bazinele superioare și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna și Râmnicu Sărat, Bașeu, Jijia, Bârlad, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior este cod galben de inundații până mâine la ora 22.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic: „Nu am mai văzut niciodată asemenea valuri de căldură'

În 2018, este posibil să nu mai trecem la ora de vară! Ce măsuri vor fi adoptate pentru țara noastră

Cum va fi vremea de Paști în 2018. Anunțul meteorologilor este neașteptat pentru perioada următoare

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri