Cum va fi vremea de Paști în 2018. Anunțul meteorologilor este neașteptat pentru perioada următoare

Dacă luna februarie s-a încheiat cu ninsori abundente, când românii se așteptau mai puțin, se pare și în lunile următoare vremea ar putea schimbătoare. Meteorologii au anunțat că este posibil ca anul acesta vremea de Paști să nu fie foarte frumoasă, având în vedere că va fi la începutul lunii aprilie.

Invitată în cadrul unei emisiuni TV, meteorologul Florinela Popa a explicat cum va fi vremea la începutul lunii aprilie și care sunt prognozele, conform a1.ro.

„Şi în meteorologie lucrurile evoluează în privinţa modelării numerice, modelele se perfecţionează şi tot timpul ţinem cont de această evoluţie fluidă. Obişnuiam ca până acum 5 – 6 ani, nu doar noi, românii, ci la nivel global, să ne raportăm la perioada 1960 – 1991 ca medie atunci când spuneam mai cald decât normalul perioadei sau mai frig decât normalul perioadei. Normalul era media perioadei respective.

Ultimii ani au arătat că nu mai e relevant să ne raportăm la acea perioadă. Referinţa s-a schimbat în sensul că referinţa este ieri – până în urmă cu 30 de ani, referinţa de mâine va fi mâine – până în urmă cu 30 de ani. Asta pentru a prinde toate modificările la care asistăm', a spus Florinela Georgescu.

Cum va fi vremea de Paști în 2018

Întrebată despre cum ar putea fi vremea în perioada sărbătorilor pascale, directorul ANM a răspuns cu o glumă:

„Circulă pe reţelele de socializare o poză în care din zăpadă e făcut un iepure de Paşte, care are si un coşuleţ', a adăugat Florinela Georgescu.

Meteorologul a explicat că într-o estimare de sezon, nu se poate extrage niciodată o informaţie despre o perioadă scurtă de timp. Estimările de sezon sunt reprezentate de media temperaturilor pentru fiecare lună în parte şi de aprecierea precipitaţiilor cumulate în luna respectivă.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Un nou cutremur în România. Uite unde a fost înregistrat seismul și ce magnitudine a avut

Meteorologii au emis o nouă informare de vreme rea. Ce zone sunt din nou sub cod portocaliu și galben de ninsori și ger?

Vești bune pentru medici, asistente medicale și profesori. Ce se întâmplă cu salariile acestora de la 1 Martie?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri