Cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare. Începem weekendul cu vreme rece și precipitații în mai multe zone ale țării

Cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare

După zile cu temperaturi ridicate și mult soare, începem weekendul cu vreme rece și precipitații în mai multe zone ale țării. Este cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare în mai multe județe, până duminică la ora 23.

Cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de precipitații, în special sub formă de ploi, lapoviță și ninsoare. În Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei și în zona Carpaților Occidentali este cod galben de ploi începând de sâmbătă, ora 14. Local se vor cumula cantități de apă de peste 20, 25 l/mp, iar izolat 40, 50 l/mp. În timpul nopții, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va sufla cu 50, 55 km/h, potrivit meteoromania.ro. Codul galben se menține până duminică la ora 8. 

În  jumătatea de nord a Moldovei și în zona Carpaților Orientali este cod galben de lapoviță și ninsoare începând de sâmbătă, ora 18 și până duminică la ora 8. Local se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări, suflând cu viteze de 50, 55 km/h.

În Moldova și în zona Carpaților Orientali va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă, în timp ce în Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua, iar precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În Oltenia și Dobrogea va ploua, cantitățile de apă depășind local 20, 25 l/mp și izolat 40 l/mp. Vântul va sufla și el cu putere în est și în sud-est, atingând viteze de 55…65 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile vor scădea dramatic, înregistrându-se valori chiar și cu 10 sau 15 grade mai mici decât valorile normale pentru această perioadă. Din acest motiv, meteorologii au emis cod galben de precipitații, vânt și frig, valabil până duminică la ora 23.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Când începe noua emisiune „The four – Cei 4', de la Antena 1? Carlas Dreams: „Acest format este mai cinic și mai rece'

În 2018 va veni marele cutremur? Un specialist ne avertizează: „Urmează luni grele, în care pericolul va fi mai mare'

Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic: „Nu am mai văzut niciodată asemenea valuri de căldură'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri