Cistita poate fi provocată de anumite metode contraceptive

durere-de-ovare

durere-de-ovare

Cistită – este termenul medical folosit pentru  inflamația vezicii urinare. De cele mai multe ori, inflamația este cauzată de o infecție bacteriană și este o infecție a tractului urinar (ITU). O inflamație a vezicii urinare poate fi dureroasă și enervantă, iar aceasta poate deveni o problemă serioasă de sănătate în cazul în care infecția se extinde la rinichi.

Mai rar, cistita poate să apară ca o reacție la anumite medicamente, radioterapie sau potențiale iritanți, cum ar fi un spray de igienă feminină, jeleuri spermicide sau utilizarea pe termen lung a unui cateter. Cistita poate, de asemenea, să apară ca o complicație a unei alte boli.

Mergeți de urgență la medic dacă începeți să prezentați simptome ale unei infecții la rinichi, precum dureri de spate și laterale, febră și frisoane, stare de greață și vărsături sau dacă aveți urinări urgente și frecvente însoțite de durere pentru mai multe ore sau dacă observați sânge în urină.

Tratamentul uzual pentru cistita bacteriană se realizează prin administrarea de antibiotice. Tratamentul pentru alte tipuri de cistită depinde de cauza de bază.

Netratarea cistitei poate duce la complicații sau se pot agrava ducând la infecții la rinichi sau sânge în urină (hematurie).

Citește continuarea în Dicționarul medical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate