Cine sunt premiantele de la ,,Femeia Anului 2012!,,

Camelia Proca

Categoria Iniţiativă în Sprijinul Semenilor

Câştigătoarea trofeului la această categorie este directoarea organizatiei A.L.E.G., (Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen) din Sibiu, pe care a fondat-o în 2004 pentru prevenirea şi combaterea violenţei de gen, ce include violenţa familială, dar şi alte forme de violenţă bazate pe discriminarea de gen, cum ar fi hărţuirea sexuală, violul sau traficul de persoane.

Organizaţia oferă un serviciu social de consiliere si sprijin pentru victimele violenţei, dar pune accent şi pe activităţile de prevenire, în special programe educative adresate tinerilor, pentru a forma tipare pozitive de relaţionare şi pentru a reduce toleranţa la violenţă în societate.

O astfel de campanie este Festivalul Egalităţii de Gen, organizat anual la Sibiu, ce promoveaza educaţia de gen prin teatru, ateliere creative, evenimente stradale şi concursuri.

Experienţa de peste 14 ani în domeniul prevenirii si combaterii violenţei familiale au propulsat-o pe directoarea Fundatiei ALEG în Comitetul de Coordonare a reţelei europene WAVE (Women Against Violence Europe) şi în elaborarea Strategiei Naţionale pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei Familiale adoptată de guvern în luna decembrie.

Pentru profesionalismul şi constanţa cu care se implică în acest domeniu atât de complex şi, din păcate, atât de prezent în România, a primit din partea Revistei Avantaje trofeul Femeia Anului 2012 la Categoria Iniţiativă în Sprijinul Semenilor.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse