Cinci paşi simpli pentru a te bucura de un Crăciun fără stres

Crăciunul este poate cea mai frumoasă sărbătoare a anului, dar pentru multe femei este şi o perioadă foarte stresantă, în care trebuie să se ocupe de majoritatea acelor detalii care fac aceste zile să fie magice. De la pregătirea casei până la preparatele culinare şi cadouri, multe dintre aceste responsabilităţi revin femeilor, care ajung în ziua de Crăciun să nu-şi mai dorească altceva decât binemeritata odihnă. O astfel de situaţie poate fi evitată cu puţină organizare şi o bună distribuire a rolurilor în familie. Bucură-te şi tu de un Crăciun fără stres urmând aceşti cinci paşi simpli!

O curăţenie în profunzime

Nimic nu este mai plăcut într-o zi de sărbătoare, şi nu numai, decât o casă curată şi ordonată. Înainte să începi să decorezi casa pentru sărbătorile de sfârşit de an, o curăţenie în profunzime este binevenită. Acesta este momentul să scapi de produse pe care nu le mai foloseşti, dar au rămas uitate prin sertare şi cămări, de jucăriile vechi ale copiilor, de vesela pe care nu o mai utilizezi, dar şi de hainele de care nu mai ai nevoie. Pare un proces complicat, dar cu puţin ajutor din partea familiei o vei scoate la capăt şi vei răsufla uşurată să îţi vezi casa eliberată şi pusă la punct.

O bucătărie ordonată

Din păcate, sau din fericire pentru cele pasionate de gătit, Crăciunul implică o adevărată desfăşurare de forţe pe plan culinar. O bucătărie organizată te va ajuta să îţi faci treaba fără probleme. Înainte să te apuci de cozonaci sau de sarmale, asigură-te că instrumentele, ustensilele și vasele de bucătărie esențiale sunt funcţionale şi la îndemână. Mixerul sau  robotul de bucatarie îţi vor fi foarte utile, mai ales în această perioadă, pentru că te vor ajuta să câştigi timp. Acum este momentul să vezi dacă aceste dispozitive sau altele sunt în stare bună de funcționare, să le repari sau să le înlocuieşti, dacă este cazul. 

Pregăteşte spaţiul festiv

Înainte să cumperi bradul de Crăciun sau să îl desfaci pe cel artificial, decide-te alături de familie unde vreţi să îl amplasaţi şi pregăteşte zona astfel încât să fii sigură că nu vor exista accidente. Decorează camera de zi şi holul cu ornamente de Crăciun, crenguţe de brad, fundiţe sau alte elemente festive. Le poţi cere şi copiilor o mână de ajutor şi te poţi baza pe creativitatea lor pentru a da un aer primitor casei. Dacă vrei să schimbi decoraţiunile cu altele noi sau să le înlocuieşti pe cele care s-au deteriorat, fă o comandă online. În felul acesta nu numai că vei evita aglomeraţia din magazine, dar vei câştiga şi timp. 

Cadourile

Pentru a te asigura că ai cadouri pentru toţi cei dragi ţie, fă o listă cu toate persoanele cărora intenţionezi să le faci daruri şi trece câteva idei în dreptul numelui fiecăruia. Stabilește-ți şi bugetul total pe care vrei să-l aloci cadourilor şi apucă-te din timp de shopping. Pentru a evita să faci prea multe ieşiri la magazine, vezi ce poţi comanda din magazinele online şi abia apoi aventurează-te la mall. 

Mai mult timp cu cei dragi

Chiar dacă pregătirile pentru Crăciun pot părea o corvoadă, încearcă să faci lucrurile să fie cât mai distractive. Pentru asta îţi poţi asocia partenerul de viaţă şi copiii diferitelor activităţi. Dă-le voie celor mici să te ajute cu ce pot în bucătărie, roagă-ți iubitul sau soţul să facă o parte dintre cumpărături, transformă unele sarcini în activităţi amuzante sau chiar în jocuri sau concursuri. În definitiv, farmecul sărbătorilor vine şi din tot ce creaţi împreună şi împărtășiți. De asemenea, asigură-te că îţi rezervi puţin timp pentru tine, fie şi numai pentru a savura un ceai cald în timp ce te uiţi la un film de Crăciun.

Anul acesta, mai mult ca oricand, avem nevoie de magia Crăciunului, aşa că organizează totul cu atenţie şi din timp, ca să te scuteşti de stresul de a face totul pe ultima sută de metri şi pentru a te bucura de mai mult timp în compania familiei și a prietenilor.

Sursă foto: Unsplash.com 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Evomag

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber