Cum poate contribui un smartwatch la starea ta generală de bine

Ceasurile inteligente sunt dispozitive din ce în ce mai populare, nu doar printre cei care activează în mediul de afaceri şi care au nevoie să fie întotdeauna conectați la ceea ce se întâmplă în jurul lor, ci şi printre sportivi și cei interesaţi să îşi îmbunătăţească sănătatea şi starea de bine, în general. Așa cum fac majoritatea ceasurilor, un smartwatch îţi arată data şi ora, dar, în afara acestei caracteristici comune, un ceas inteligent are o mulţime de aplicații care îți oferă o varietate de funcții suplimentare ce îţi pot face viaţa mai uşoară.

Pe lângă faptul că poţi primi şi citi mesaje, prelua apeluri importante sau asculta muzică, aceste dispozitive pot fi personalizate în funcție de preferințe pentru a corespunde necesităţilor tale de zi cu zi şi a te ajuta să fii mai bine organizată şi să îţi atingi obiectivele legate de sănătate. Iată câteva feluri în care un smartwatch te poate ajuta şi pe tine.

Monitorizează pulsul

Ceasurile inteligente pot fi foarte benefice pentru utilizatori, în special pentru cei care au diferite probleme de sănătate care necesită o monitorizare a pulsului. Majoritatea dispozitivelor de acest tip au un detector sau un monitor de ritm cardiac integrat care ajută la monitorizarea pulsului. Un smartwatch îţi poate trimite o notificare atunci când trebuie să faci mai multe exerciții sau atunci când depui prea mult efort şi în felul acesta îţi poţi doza mai bine energia depusă, astfel încât sportul să devină o plăcere.

O dietă mai sănătoasă

O altă caracteristică a ceasurilor inteligente foarte apreciată pe scară largă se referă la  capacitatea acestora de a ajuta la crearea şi implementarea unei diete sănătoase. Un smartwatch îţi poate trimite notificări pentru a-ţi aminti despre obiectivele de fitness şi cele privind sănătatea. Îţi pot aminti când trebuie să bei apă şi au, de asemenea, aplicații care monitorizează și înregistrează caloriile. Unele aplicaţii disponibile pe anumite modele îţi pot oferi chiar şi informații despre cât de multe calorii are o porție dintr-un anumit aliment. 

Un somn mai odihnitor

Poate nu o să-ţi vină să crezi, dar un ceas inteligent te poate ajuta să îţi îmbunătățeşti obiceiurile legate de somn. Un smartwatch îţi poate spune, în fiecare zi, câte ore ai dormit şi, din totalul acestora, cat timp ai beneficiat de un somn profund şi cât timp somnul tău a fost unul superficial. În funcţie de informaţiile pe care le obţii de la ceasul tău, îţi poţi crea o rutină de somn care să corespundă necesităţilor tale şi care, în timp, să te ajute să te simţi mai odihnită, chiar dacă nu dormi mai mult.

Mai puţin stres

Ţi s-a întâmplat vreodată să pui mâna pe telefon pentru a căuta o informaţie sau pentru a-ţi nota ceva important şi să fii distrasă de aplicaţiile de social media pentru ca în final să-ţi fi petrecut o bună bucată de timp privind poze cu pisici? Dacă vrei să îţi limitezi timpul petrecut pe reţelele de socializare, dar să ai acces în acelaşi timp la aplicaţii care să te ajute să te organizezi mai eficient, atunci un smartwatch îţi poate veni în ajutor. Atunci când instalezi pe un astfel de dispozitiv doar aplicaţiile de care ai nevoie pentru a-ţi face viaţa mai simplă, vei putea să fii mult mai eficace în îndeplinirea obiectivelor tale zilnice, fără a fi tentată să îţi pierzi timpul online. Tehnologia disponibilă pe un smartwatch îţi va trimite doar notificările și solicitările potrivite, iar în felul acesta nu va mai fi nevoie să fii stresată sau anxioasă în legătură cu organizarea programului sau memorarea unor detalii.

Noile tehnologii ne schimbă viaţa în fiecare zi, dar depinde de fiecare dintre noi cum alegem să le folosim. Ia în considerare aspectele enumerate mai sus pentru a face ca ceasul tău să funcţioneze cât mai mult în beneficiul tău şi al obiectivelor tale!

Sursă foto:Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mobiup.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber