Chris Simion construiește un teatru privat: Grivița 53

Chris Simion construiește un teatru privat: Grivița 53. Proiectul a câștigat „Acknowledgement Prize 2017' la Marsilia, la Gala LafargeHolcim Awards.

Chris Simion construiește un teatru privat

Chris Simion construiește un teatru privat din donații

Regizoarea Chris Simion a vândut casa moștenită de la bunica ei și cu banii primiți a cumpărat un teren pe Calea Griviței, la numărul 53. Acolo va fi  construit teatrul. Primul om care a încurajat-o a fost soțul și partenerul ei, Tiberiu Mercurian, care a transpus visul lui Chris în cifre și a realizat că nu este o utopie.

Lor li s-a alăturat arhitectul Codrin Trițescu, care a realizat planul de arhitectură pro bono. Conform proiectului, edificiul nu va fi doar un teatru, ci un hub cultural. Ca linie arhitecturală, va îmbina stilul specific zonei cu o linie nouă, modernă.

Chris Simion construiește un teatru privat

Preoiectul „Grivița 53' Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Award

Preoiectul „Grivița 53' a fost recompensat cu Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards. Gala este considerată cea mai importantă competiție de arhitectură și design sustenabil din lume. Anul acesta, au participat aproape 5.100 de proiecte din toată lumea, dintre care doar 7 au fost recompensate cu un trofeu. Cel primit de Grivița 53 este primul premiu pe care România îl câștigă în istoria acestui concurs. Juriul competiției a fost format din 9 dintre cele mai importante personalități din industrie: arhitecți, constructori, experți în domeniu.

P de o parte, premiul constă într-un cec de 20.000 €. Deoasebit de utili, pe lângă cei 100.000 € strânși din luna aprilie a acestui an și până acum, din donații. Pentru demararea construcției, sunt necesari 400.000 €.

Pe de altă parte, acest premiu este o garanție că proiectul, oricât de creativ ar fi, este realist, fezabil, deci merită să investim în el. „Acest premiu demonstrează sustenabilitatea proiectului și încrederea pe care ne-o acordă profesioniști din liga întâi. Poate că acum vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a face rost de suma necesară construcției și pentru a duce la bun sfârșit această poveste', a declarat Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.

Chris Simion-Mercurian a înființat Asociația Culturală „Grivița 53' prin care se desfășoară campania de strângere de fonduri și a donat acestei asociații terenul în valoare de 200.000 €. În statutul Asociației există un articol prin care destinația culturală a imobilului nu va putea fi schimbată niciodată.

Poți alege concret destinația banilor pe care îi donezi, din necesarul pe care îl prezintă asociația. Numele tău va fi trecut în lista ctitorilor și inscripționat pe clădire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse