Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost eliberat. Care a fost cauza morții ei?

Cauza morții reginei Elisabeta a II-a a fost dezvăluită, potrivit certificatului de deces al acesteia, publicat pe 29 septembrie, la trei săptămâni de la moartea sa.

Documentul, care se referea la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii sub numele de Elizabeth Alexandra Mary Windsor, preciza că aceasta a murit din cauza „bătrâneții” la vârsta de 96 de ani. Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022, la ora locală 15:10 (ora României 17:10), la Castelul Balmoral din Scoția. Ocupația ei a fost listată ca fiind „Majestatea Sa Regina”, scrie Today.

Decesul reginei a fost anunțat la scurt timp după ce aceasta a fost plasată sub “supraveghere medicală”, deoarece medicii săi erau “îngrijorați pentru sănătatea Majestății Sale”, potrivit unui anunț al Palatului Buckingham de la acea vreme. Înalți membri ai familiei regale au venit în număr mare alături de ea, iar moartea ei a fost anunțată la scurt după ora 20:00 ora României.

În urma uneia dintre ultimele sale apariții, când a numit-o pe Liz Truss, noul prim-ministru britanic, au apărut îngrijorări cu privire la starea de sănătate a reginei. Aceasta nu a putut să călătorească la Londra pentru această ocazie, o schimbare a tradiției, iar în fotografiile de la eveniment, unele dintre ultimele în care regina apare, aceasta își folosea bastonul în interior, iar mâna ei părea destul de învinețită. Cu toate acestea, detaliile sunt puține despre modul în care a murit regina.

Cum a murit Regina Elisabeta a II-a?

În ceea ce privește modul în care a murit Regina Elisabeta, palatul nu a oferit prea multe detalii, spunând doar că aceasta a murit ” în liniște” la Castelul Balmoral din Scoția, unde își petrecea în mod tradițional vacanța de sfârșit de vară.

Ce înseamnă să mori de bătrânețe?

Certificatul de deces al reginei a precizat că aceasta a murit de „bătrânețe”, un termen care se referă, în general, la „decesul din cauze naturale legate de îmbătrânire”, potrivit Cake, un instrument popular de planificare a sfârșitului vieții. De obicei, nu există un singur factor major care a contribuit la deces. Este posibil ca persoana să fi avut afecțiuni subiacente sau să fi dezvoltat o afecțiune căreia o persoană mai tânără ar fi supraviețuit, cum ar fi pneumonia.

Înaintea morții sale, starea de sănătate a reginei a fost supravegheată îndeaproape, mai ales că monarhul s-a confruntat cu o criză de COVID-19 și s-a confruntat cu „probleme episodice de mobilitate”, așa cum a numit-o palatul.

Regina Elisabeta a fost spitalizată în octombrie 2021 și i s-a spus să facă „schimbări în stilul de viață'. Aceasta a fost internată la sfârșitul lunii pentru scurt timp, iar medicii au sfătuit-o să ia o pauză de la angajamentele regale și să își asume doar responsabilități minore.

La scurt timp după anularea din octombrie, regina Elisabeta a lipsit de la Remembrance Sunday din cauza unei entorse la spate.

Regina a contractat COVID-19 în februarie 2022

Regina Elisabeta a fost diagnosticată cu coronavirusul la sfârșitul lunii februarie. Ea a avut “simptome ușoare asemănătoare unei răceli” și a continuat îndatoririle ușoare la Castelul Windsor în această perioadă, a precizat Palatul Buckingham.

Între sfârșitul lunii martie și mijlocul lunii mai 2022, regina nu a participat la niciun eveniment public. În aprilie, ea a lipsit de la sărbătorile de Paște, iar în mai, nu a participat la deschiderea ceremonială a Parlamentului din cauza unor “probleme de mobilitate”, mai scrie sursa citată.

Această absență a fost doar a treia oară în 70 de ani când monarhul nu a participat la deschiderea Parlamentului. Regina Elisabeta a revenit în atenția publicului pe 13 mai, când a participat la Royal Windsor Horse Show. Evenimentul era îndrăgit de regină și prezintă mai mulți dintre caii ei.

În luna iunie, Jubileul de Platină a fost plin de evenimente pentru a sărbători cei 70 de ani pe tron ai reginei Elisabeta a II-a, însă monarhul nu a fost prezent la toate aceste activități. Regina a asistat la parada Trooping the Color, dar din cauza unui “oarecare disconfort”, a lipsit vineri de la slujba de mulțumire de la Catedrala St. Paul și nu a participat la cursa de cai Derby de la Epsom Downs, sâmbătă. De asemenea, ea a lipsit de la Platinum Party de sâmbătă.

Monarhul a avut totuși o apariție surpriză la balconul Palatului Buckingham duminică. Alți membri seniori ai familiei regale au fost, de asemenea, alături de ea.

Regina Elisabeta a II-a a încălcat tradiția pentru a numi un nou prim-ministru în Scoția

În mod obișnuit, monarhul numește un nou prim-ministru la Londra. Cu toate acestea, când a venit momentul ca Boris Johnson să fie înlocuit de Liz Truss, pe 6 septembrie, cei doi politicieni au călătorit în Scoția pentru ca evenimentul să aibă loc la Castelul Balmoral.

Aceasta a fost prima dată în cei 70 de ani de domnie ai reginei când premierul a fost numit în Scoția, dar și ultimul eveniment la care monarhul a fost prezent înainte de a înceta din viață două zile mai târziu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri