Certificate false de vaccinare, deși varianta Delta continuă să se răspândească la nivel global

Pandemia COVID-19 este încă aici și se pare că nu avem speranțe ca aceasta să se termine prea rapid. În întreaga lume, campaniile de vaccinare sunt în curs de desfășurare și potrivit ourworldindata.rog, 32,9% din populația mondială a primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, iar 24,8% este complet vaccinată.

La nivel global au fost administrate 5,04 miliarde de doze, iar acum se administrează 33,68 milioane în fiecare zi. Doar 1,4% dintre persoanele din țările cu venituri mici au primit cel puțin o doză.

Vacanțelor peste hotare sunt preferate de mulți dintre noi, iar oamenii caută modalități de a ajunge la astfel de vacanțe, devenind totuși o sarcină foarte complicată.

În Singapore, guvernul a decis să relaxeze restricțiile în două faze luna aceasta. Italia a introdus un nou certificat digital de sănătate, care permite titularilor să acceseze activități culturale și gastronomice.

Australia a publicat detalii despre redeschiderea planurilor sale, Japonia și-a extins starea de urgență în mai multe orașe, SUA menține frontierele mexicane și canadiene închise până cel puțin la sfârșitul lunii august, iar Anglia a suspendat politica de carantină pentru călătorii vaccinați din SUA și UE.

Pe toate continentele, este evident că vaccinurile COVID sunt soluția de ieșire din pandemie. Cu toate acestea, populația sceptică la vaccinare nu se epuizează și continuă să crească în unele zone, scăzând și încetinind efortul global de vaccinare a populației lumii împotriva virusului.

Certificate de vaccinare la vânzare

În multe state din întreaga lume există o piață neagră a certificatelor false de vaccinare, deși varianta Delta continuă să se răspândească la nivel global. În România, mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital, deși figurau ca fiind vaccinați.

Medicii din Timișoara și-au pus câteva semne de întrebare și au descoperit că, de fapt, aceste persoane au plătit pentru a obține certificatul de vaccinare, însă nu au primit serul.

Există o bănuială conform căreia unii medici de familie eliberează astfel de „pașapoarte' cerând între 100 și 300 de euro.

„Rugăm responsabilitate, oamenii să nu abțină acel certifficat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați și noi ne punem întrebări cât de 'vaccinat' este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu.

Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar că să circule liber' a declarat medicul Cristian Oancea, la Antena 3.

Acest certificat le oferă posibilitatea oamenilor de a avea anumite avantaje, cum ar fi îmbarcarea în avioane, accesul la anumite evenimente culturale și altele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri