Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească. Conferință națională pentru bibliotecari

 

În anul în care aniversăm împlinirea unui veac de la Marea Unire, Asociația Culturală BVM (Barză, Viezure, Mânz'), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) lansează proiectul Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească. Conferință națională pentru bibliotecari.  

Conferința se va desfășura în data de 14 decembrie 2018, orele 10–14, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, Biblioteca Județeană Mureș. Se adresează bibliotecilor județene din România și își propune să aducă în prim-plan rolul cărții și al bibliotecilor de-a lungul ultimei sute de ani.

Prelegerile for fi susținute de personalități din domeniile culturii scrise, care își propun să aducă în fața comunității profesionale a bibliotecarilor informații interesante și inedite:

  • Marea Unire în cărțile și documentele vremii – Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș
  • Centenarul Marii Uniri. Bilanțul unui veac de istorie – dr. Cosmin Popa, cercetător științific principal la Institutul de istorie Nicolae Iorga din București
  • Cartea, un instrument al libertății. Povestea literaturii române în 100 de ani – Ion Bogdan Lefter, poet, eseist, critic și istoric literar.

La finalul conferinței, bibliotecarii vor face o vizită la Biblioteca Teleki din Târgu Mureș, prima bibliotecă publică din România, un adevărat simbol al culturii scrise.

În cadrul proiectului, bibliotecile județene vor primi un fond de carte românească dedicată Centenarului Marii Uniri.

Acțiunea este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin programul de finanțare nerambursabilă a manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918–2018) și a Primului Război Mondial.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse