Cele mai tari parcuri de distracţii din Europa

Deşi Disneyland este cel mai cunoscut brand în materie de distracţie în lumea întreagă, istoria parcurilor de distracţii s-a scris tot pe bătrânul continent. Tivoli şi Legoland sunt printre cele mai vechi parcuri de distracţie din lume, primul dintre ele, inspirandu-l, de altfel, pe Disney în „creaţia sa, devenită mult mai faimoasă.

În afară de Disneyland Paris, iată ce alte parcuri cool mai sunt pe bătrânul continent vezi aici ce vedete dau în mintea copiilor prin parcurile de distracţii

Tivoli – Danemarca

Deschis în 1843 ca o „gradină a plăcerilor (nu vă gândiţi la prostii!), parcul Tivoli (Danemarca) găzduia un bazar, o scenă pentru concerte şi câteva amenajări gen roller coaster.

Creatorul parcului, Georg Carstensen, a pus bazele afacerii convingându-l pe regele Christian al VIII-lea că „dacă oamenii se amuză, nu se mai gândesc la politică.

Monarhul i-a aprobat iute cererea de folosire a 61.000 m2! contra unei sume modice. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, naziştii au distrus o parte din parc, care a fost reconstruită în doar câteva săptămâni.

Tivoli este şi astăzi unul dintre cele mai vizitate parcuri de distracţie din lume, mai ales după ce acum 3 ani în el a fost amplasată o roată imensă, înaltă de 80 de metri.

Europa Park – Germania

Europa Park este al doilea mare parc al Europei (după Disneyland Paris). Giganticul parc este împărit în 13 secţiuni tematice, pentru străbaterea cărora ai nevoie musai de o hartă.

Foarte bine organizat (doar e situat în Germania) parcul furnizează distracţii nenumărate pentru toate grupele de vârstă.

Nu pleca pana nu vezi care sunt cele mai mari parcuri de distractie din lume!

Citeşte tot articolul aici

Vezi şi Golden Gate National Recreation Area, San Francisco – unul dintre cele mai mari parcuri din lume!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse