Cele 7 semne pe care ți le arată corpul tău că ești stresat

Nu este întotdeauna ușor să te oprești din ce faci și să spui ce te deranjează. S-ar putea să nu ai timp pentru asta sau, pur și simplu, să crezi că totul este perfect în viața ta. Cu toate acestea, corpul tău nu minte niciodată, iar atunci când nu îl asculți, primești „mesaje”. Acestea tind să fie neplăcute, dar corpul tău le folosește ca o ultimă soluție pentru a-ți cere ajutorul.

Potrivit Bright Side, iată câteva semne pe care corpul tău ți le comunică atunci când ești stresat:

Scrâșnești din dinți. Cea mai mare cauză a scrâșnirilor dentare este stresul. S-ar putea să te trezești mușcând sau strângând dinții în mod inconștient în timpul zilei sau în timp ce dormi. Unul dintre semnele care indică faptul că ai căpătat acest obicei este durerea maxilarului în dimineața următoare. De asemenea, ai putea observa că dinții tăi par mai scurți decât de obicei. Este o idee bună să folosești un dispozitiv de protecție a gurii pentru a-ți proteja dinții sau să participi la terapie.

Transpiri prea mult. Transpirația apare din mai multe motive: exerciții fizice, temperaturi ridicate sau atunci când creierul tău percepe o amenințare. Cu toate acestea, dacă transpiri constant, ar putea fi un semn că ești prea anxios. Corpul nostru trebuie să elimine toată apa prin piele, apoi prin rinichi, pentru a nu folosi toaleta chiar în mijlocul activităților. Ca urmare, se declanșează răspunsul de luptă sau de fugă, ceea ce te face să transpiri excesiv.

Cade părul mai mult ca de obicei. Faptul că găsești mai mult păr în baie sau pe pieptenele tău poate fi un semn de stres ascuns. S-ar putea chiar să-l smulgi sau să-l rupi în mod inconștient. Tulburările emoționale pot perturba faza de creștere a ciclului părului. Chiar dacă nu s-a întâmplat nimic teribil recent, nu uitați că pierderea părului este de obicei întârziată. Așadar, s-ar putea să te confrunți cu căderea părului la 6-12 săptămâni după un eveniment stresant.

Acnee sau pete roșii. Dacă nu suferi de alergii, dar totuși faci crize, s-ar putea să fi trecut printr-un roller coaster emoțional. Mai mult, poți avea chiar și pete roșii în gură din cauza stresului. S-ar putea să fi fost atât de influențată emoțional încât corpul tău a eliberat niște substanțe chimice care au schimbat răspunsul organismului la celelalte funcții ale sale.

Se zbat ochii. Stresul poate da semnale neobișnuite creierului și mușchilor feței. Ca o consecință, ochiul tău se mișcă necontrolat. Este posibil să observi mișcarea involuntară a pleoapei inferioare sau, în cazuri rare, a celei superioare. În unele cazuri, contracțiile durează săptămâni sau chiar luni.

Gura este mereu uscată. Dacă îți este sete în mod constant și nu ai mâncat nimic sărat, acordă atenție sănătății tale emoționale. Perioadele prelungite de stres îți blochează glandele salivare, lăsându-te cu gura uscată. S-ar putea, de asemenea, să întâmpinați dificultăți la înghițire din cauza cât de deshidratat ești.

Îți este frig mai mereu. Stresul emoțional poate fi un factor declanșator al fenomenului Raynaud, care determină vasele de sânge de la nivelul extremităților să se strângă brusc pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru duce la răceală și amorțeală într-o anumită zonă, cum ar fi nasul, și poate dura de la câteva minute până la câteva ore. Fenomenul Raynaud este mai frecvent la femei și în rândul celor care locuiesc în climatele reci.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate