Semnul în formă de semi-cerc din ochi care poate indica un nivel mare de colesterol

A avea un nivel ridicat de colesterol este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. În cazul majorității oamenilor, factorii care influențează stilul de viață, cum ar fi o dietă necorespunzătoare, sunt de vină, dar pentru unii dintre ei, genetica poate fi, de asemenea, cauza colesterolului ridicat – cunoscută sub numele de hipercolesterolemie familială (HF).

Colesterolul este o substanță care se găsește în grăsimi și care este necesară pentru a construi celule sănătoase. Atunci când colesterolul se adună în vasele de sânge, poate provoca o colmatare dureroasă.

Multe persoane cu colesterol ridicat nu știu de fapt că au această afecțiune până când fie își fac un test, fie suferă unele probleme de sănătate asociate.

Dar cei care suferă de hipercolesterolemie familială pot detecta adesea semnele bolii înainte de apariția unor probleme de sănătate periculoase. Iar un astfel de semnal de alarmă este forma de semilună care se formează în ochi.

Potrivit The Sun, centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au descris acest lucru astfel: „O culoare gri albicioasă în formă de semilună pe partea exterioară a corneei”.

Acesta spune că acest lucru apare atunci când se acumulează colesterol suplimentar în organism.

„Medicul de familie poate detecta semnele fizice ale hipercolesterolemiei familiale (HF) în timpul unui examen clinic, deși nu toți cei care suferă de HF prezintă aceste semne. Aceste semne fizice apar atunci când se acumulează colesterol suplimentar în diferite părți ale corpului”, explică acesta.

În afară de apariția formei distincte de arc de cerc, Heart UK spune că alte semne fizice ale FH includ:

  • tendoane umflate pe încheieturile mâinilor și tendonul lui Ahile din spatele gleznei
  • pete umflate, palide și gălbui în jurul ochilor și pe pleoape

Care sunt pericolele unui exces de colesterol?

Nivelurile ridicate de colesterol se pot acumula în pereții arterelor și pot reduce fluxul sanguin către inimă. Acest lucru crește riscul de formare a unui cheag în jurul corpului și, de asemenea, de apariție a bolilor coronariene.

Potrivit sursei citată anterior, nivelurile ridicate pot duce la:

  • îngustarea arterelor (ateroscleroză)
  • atac de cord
  • accident vascular cerebral
  • atac ischemic tranzitoriu (AIT) – adesea cunoscut sub numele de “mini-atac cerebral”
  • boală arterială periferică (PAD)

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate