Cel mai puternic antibiotic natural preparat în casă

Răceala, guturaiul, gripa, virozele sunt afecțiuni care apar indiferent de anotimp pe un fond imunitar slăbit. Pentru a ne ține departe de ele, ar trebui să avem un regim de viață exemplar. Cu alte cuvinte, să ne alimentăm sănătos, să ne odihnim suficient, să evităm situațiile stresante și, bineînțeles, să ne ferim de frig.

antibiotic natural

Dar cum toate aceste lucruri sunt nelipsite din viața noastră, ne este practic imposibil să ne ținem departe de afecțiunile enumerate mai sus. Putem, totuși, să le evităm dacă avem o imunitate puternică. O putem obține în mod natural, consumând fructe și legume crude sau integrate în diferite sucuri. O metodă excelentă de întărire a imunității o reprezintă antibioticul natural pe care îl poți prepara chiar tu.

Cum prepari antibioticul natural

În cele ce urmează, îți prezentăm un antibiotic natural puternic și foarte eficient, pe care îți recomandăm să-l iei de două ori pe an. Totuși, cere și părerea medicului tău curant înainte de a ți-l administra. Pentru a beneficia de proprietățile sale, trebuie să-l consumi zilnic, timp de două săptămâni.

Ai nevoie de:

– O căpățână de usturoi

– Un ardei

– O ceapă

– O rădăcină de ghimbir

– O rădăcină de hrean

– Oțet de mere

Ia un recipient și umple trei sferturi din el cu ingredientele enumerate mai sus. Sfertul rămas completează-l cu oțet de mere. Lasă-l la macerat două săptămâni. După scurgerea timpului, poți începe să consumi din acest antibiotic natural câte 30 ml  de 2-3 ori pe zi. Înainte de a înghiți cantitatea recomandată, fă gargară cu maceratul.

Proprietățile curative ale ingredientelor din antibioticul natural

Ardeiul conține licopen, substanță care protejează corpul împotriva bolilor cardiace și a cancerului, dar și antioxidanți. Consumul regulat  de ardei stimulează circulația sângelui.

Ceapa este bogată în antioxidanți, care au proprietăți antivirale , antiinflamatorii și antibiotice. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice pe care natura ni le pune la dispoziție.

Ghimbirul are proprietatea de a încălzi organismul. Urmare a acestui efect, corpul transpiră și elimină toxinele. În plus, ghimbirul mărește capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infecțiile.

Rădăcina de hrean are proprietăți expectorante și antiscorbutice, fiind un remediu recomandat frecvent în angina pectorală, dar și în tulburările respiratoii și reumatice.

Oțetul de mere este o sursă excelentă de potasiu, calciu și pectină. Pectina favorizează buna funcționare a colonului, reglează nivelul de colesterol și tensiunea arterială. Grație proprietăților sale antifungice și antibacteriene, oțetul de mere luptă eficient cu infecțiile.

Tu la ce metode apelezi pentru întărirea sistemului imunitar?

 

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate