Cei mai îndrăgiți artiști din România cântă alături de Andra în spectacolul “Tradițional”, dedicat Centenarului

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Sfârșitul lunii septembrie vine cu un eveniment artistic de excepție, dedicat Centenarului. Pe 28, 29 și 30 septembrie, Andra va susține la Sala Palatului spectacolul “Tradițional”, un omagiu adus muzicii românești. Și cum muzica românească se mândrește cu artiști talentați, Andra îi va aduce pe scenă, alături de ea, pe cei mai valoroși.

Interpreți cu greutate vor bucura ochii, urechile și sufletele celor prezenți la Sala Palatului în cele trei zile. Muzica populară va fi reprezentată de artiștii: Ionuț Dolănescu, Irina Loghin, Steliana Sima, Mioara Velicu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Constantin Enceanu. Alături de aceștia, vom avea ocazia să-i ascultăm și pe Mirabela Dauer, Lidia Buble, Uddi, Bodo.

Ionuț Dolănescu a lansat până acum 10 albume de muzică populară și, alături de soție și de copii, este implicat în multe proiecte care promovează muzica tradițională autentică românească.

Pentru Irina Loghin este o mare bucurie că va urca pe scena unui spectacol dedicat Centenarului, mai ales că va avea ocazia să cânte alături de Andra o melodie foarte dragă sufletului ei și care i-a adus consacrare, “Mi-ai dat, mamă, cântecul”. Îndrăgita interpretă de muzică populară se declară o mare fană a Andrei, ale cărei talent și modestie le apreciază foarte mult: “Eu sunt o mare fană a Andrei, plâng când o aud cântând. O urmăresc tot timpul”, spune Irina Loghin.

Steliana Sima se declară încântată de colaborarea cu un artist complex, cum este Andra: “Andra este o persoană foarte caldă, care știe să fie om, dar și artist în egală măsură. Când se află pe scenă, este artistul complet, iar în rest este omul pe care fiecare dintre noi și-ar dori să-l aibă în preajmă. Andra este ca un balsam pentru suflet”, conchide artista.

Mioara Velicu laudă inițiativa Andrei de a organiza un astfel de spectacol în care este promovată muzica românească: “Lumea trebuie obișnuită cu ceea ce este frumos și autentic”, spune îndrăgita interpretă. Mioara Velicu apreciază vocea excepțională și modestia Andrei, împreună cu care va interpreta două dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, “Așa-i hora pe la noi” și “Hai la joc, bădiță”.

Veta Biriș preferă să nu dezvăluie titlurile pieselor pe care le va cânta alături de Andra, pentru a-și surprinde auditoriul. Îndrăgita interpretă este o mare iubitoare a folclorului și tradițiilor românești, astfel că nu avea cum să nu răspundă pozitiv invitației de a cânta în spectacolul “Tradițional”. Mărturisește că a fost prin multe colțuri ale lumii, dar nicio țară nu este mai frumoasă și nu are tradiții mai frumoase ca a noastră: “Andra cântă foarte bine muzică populară și nu avea cum să uite că tradiția trebuie păstrată în timp. Nici noi nu trebuie să uităm că ne tragem din rădăcina moșilor și strămoșilor noștri, spune îndrăgita interpretă de muzică populară, celebră pentru repertoriul bogat de cântece patriotice.

Pe Ionuț Fulea îl vom auzi interpretând alături de Andra melodiile “Mărie, Mărie” și “Cântecul de cătănie”. Mare iubitor al valorilor tradiționale ale poporului român, Ionuț Fulea apreciază faptul că Andra iubește folclorul: “Începuturile ei în muzică au legătură cu genul popular, iar prima dragoste nu se uită niciodată. Are o voce care se pretează interpretării pieselor tradiționale, o voce aparte în contextul muzical românesc”.

Constantin Enceanu va interpreta pe scena Sălii Palatului melodia sa de suflet, “Stai cu mine, omule, să-ți cânt”. Melodia va fi cântată în duet cu Andra, o artistă despre care Constantin Enceanu crede că este una dintre cele mai bune voci feminine din România. “Andra este o fată modestă, cu mult bun simț și o familistă minunată. I-am cunoscut și familia și sunt niște oameni extraordinari”, completează artistul.

Mirabela Dauer apreciază și inițiativa Andrei, și vocea ei și are convingerea că spectacolul va fi unul pe placul publicului: “Andra cântă orice gen muzical. De aceea, concertul de muzică populară o să fie pe placul publicul. Ea cântă cu sufletul, iar cei care o ascultă simt asta. Lumea asculta, de fapt, sufletul ei. Cele două artiste vor interpreta în duet melodia “Morărița” și o piesă din repertoriul lui Dan Spătaru.

Pentru Lidia Buble, un duet cu Andra este un vis împlinit: “O admir pe Andra atât ca artist, cât și ca omul frumos din spatele scenei”, spune Lidia. Artista mărturisește că a mai cochetat cu muzica populară, iar în concerte introduce frecvent piese din zona Ardealului, care prind bine la public: “Fără puțin folclor nu este sărbătoare la români, conchide Lida Buble.

Pentru Uddi este prima oară când interpretează muzică populară. Și tot o premieră este și duetul cu Andra. Uddi iubește muzica populară, ascultă doine și hore, iar preferințele lui se îndreaptă către melodiile Mariei Tănase, ale lui Gică Petrescu și ale Ansamblului “Lăutarii” din Chișinău: “O felicit pe Andra pentru inițiativa ei și pentru faptul că sărbătorește tradițiile prin intermediul acestui concert. Sunt sigur că o să fie un eveniment pe placul publicului și unul despre care o să se vorbească mult timp de acum înainte', este de părere artistul.

Bodo va urca pentru prima dată pe o scenă alături de Andra, despre care spune că este un artist complet și o prietenă foarte bună. Cât despre concertul “Tradițional”, artistul spune că pentru un astfel de spectacol se depune o muncă titanică: “De aceea o apreciez pe Andra pentru toate eforturile. Știu că ea o să se ocupe și de cele mai mici detalii, așa că publicul o să fie foarte încântat de ceea ce o să iasă”. 

Bilete la spectacolul “Tradițional” mai sunt disponibile doar sâmbătă, pe 29 septembrie, la casieria Salii Palatului și online AICI

Pentru a vedea poze de la repetiții, deschide galeria foto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte