Ce tratament a descoperit doctorul Virgil Musta de la Timișoara, cel care a vindecat cei mai mulți pacienți cu Covid?

Timișoara are cea mai mare rată de vindecare. Cel mai probabil, „responsabil” de această situație este doctorul Virgil Musta.

COVID-19, dușmanul cu care se luptă sistemele sanitare ale aproape întregii planete, este perfid. Dezavantajul medicilor este și acela că au fost nevoiți să se lupte cu un dușman necunoscut, pentru care nu erau pregătiți cu armele necesare. Cu terapiile cele mai eficiente. Și cu toate acestea, Timișoara are cea mai ridicată rată de vindecare din țara noastră.

Din mai multe puncte de vedere, Timișoara a avut în primul rând noroc. Norocul de a-l avea la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș' pe medicul primar Virgil Musta. Norocul de a se folosi aici o schemă de tratament diferită de cele folosite în restul țării. Invitat la emisiunea 'România, te iubesc!', difuzată duminică la Pro TV, șeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, Virgil Musta, a declarat că de curând a introdus în schema de tratament un anticoagulant în medicația pacienților. Se pare că această atitudine terapeutică este de succes.

Până la stabilirea unui protocol terapeutic, lumea medicală a fost nevoită fie să preia modelul de tratament al altor țări, fie să caute propria combinație de antivirale care să fie eficientă. La Timișoara însă, medicul Virgil Musta a ales „lozul câștigător'. Un medicament pentru care în literatura de specialitate există studii ale căror rezultate sunt parțial favorabile. A avut fler și a avut dreptate. „Schema pe care o folosim noi este formată dintr-o tabletă care este o combinație de două antivirale. După la 3-4 zile de administrare, tratamentul oferă un rezultat negativ al testului la COVID-19', declara medicul timișorean la mijlocul lunii trecute. Altfel spus, tratamentul ales a vindecat boala. Cu acest tratament, la spitalul de pe malul Begăi au fost vindecați până în prezent mulți pacienți infectați cu coronavirus. „Orice terapie are și efecte adverse, dar acesta este un tratament cu efecte adverse minime', a mai subliniat dr. Virgil Musta.

Ulterior, Ministerul Sănătății a aprobat protocolul de tratament pentru COVID-19, respectiv administrarea hidroxiclorochinei pentru o perioadă de minin cinci zile, în absența reacțiilor adverse. Această terapie antivirală este combinată, în funcție de forma bolii și prezența factorilor de risc, cu terapii simptomatice.

 

foto: Renasterea

Citeste și:

Ce se întâmplă cu urgențele medicale în perioada pandemiei de COVID-19?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate