Ce semnificație are brățara de la mâna ta

De-a lungul istoriei, brățările au fost purtate de numeroase culturi din o multitudine de motive. De exemplu, știai că în unele triburi străvechi din Africa, dansatorii purtau brățări în timpul sărbătorilor spirituale, pentru a onora zeitățile? În alte culturi, accesoriile aveau rolul de a evidenția mișcările mâinilor celor care dansau sau țineau discursuri. Aceste bijuterii au fost folosite de asemenea pentru a semnaliza statutul social, averea, tribul sau familia.

În zonele nordice, în timpul vikingilor se credea că dacă zeii ar fi mulțumiți de vederea brățărilor pe brațele unui războinic, atunci i se va acorda forța necesară pentru a izbândi în timpul bătăliei

De-a lungul timpului s-au dezvoltat numeroase tipuri de brățări, dar principalele sunt cele spirituale, brățările cu charmuri, cele simple, cu zale, cu mărgele, de tip manșetă, de tip wrap sau bineînțeles, brățările din lemn.

Brățările cu charmuri

În mod normal, charmurile atârnate de o brățară sunt menite să însemne momente memorabile sau ocazii speciale din viața cuiva. O persoană poate purta un charm pe brățară și în semn de prietenie sau dragoste. Și, de ce nu, poate servi drept amintire dintr-o călătorie specială.

Un alt tip de brățară cu charm este banda cu multe pandantive decorative, mărgele sau chiar charmuri deja fixate. O astfel de brățară te va scuti de efortul de a o umple cu charmuri pe măsura trecerii timpului, dar nu va avea aceeași semnificație și personalitate. Chiar și așa, astfel de bratari pot fi cadouri perfecte pentru prietenele tale.  

Brățările spirituale

Unele dintre cele mai cunoscute brățări spirituale sunt cele de tip karma. Credința că intențiile și acțiunile cuiva influențează circumstanțele și rezultatul final al vieții se reflectă inclusiv în bijuterii.

Se crede că brățările karma aduc noroc și bani persoanei care le poartă. Poate că acest lucru se datorează faptului că frumusețea poate aduce bucurie, iar aceasta este o faptă bună. În plus, a vedea frumusețea poate inspira acțiuni pozitive asupra persoanelor din jurul tău, iar asta îți poate da o karma bună.

Un alt tip de brățări spirituale sunt cele care imită modele naturale, precum scoici sau frunze, uneori chiar și animale. Brățările marine, cu simboluri sau zale în formă se scoici, se spune că aduc prosperitate și noroc. Altele din această categorie sunt cele cu monede chinezești, cu gaură pătrată și simboluri mistice gravate pe ele.

Brățările solide

Brățările solide au formă de bandă sau manșetă fiind fabricate din metal în general. Nu au pandantive sau alte ornamente atârnate de ele. În anumite cazuri pot fi fabricate și din alte materiale, precum lemnul sau sticla. Pot fi gravate, decorate manual cu diverse încrustații sau pot fi împodobite cu pietre, uneori chiar și prețioase. Aceste brățări artizanale sunt de obicei pereche și sunt renumite pentru sunetul specific plăcut, asemenea unui clinchet, pe care-l fac atunci când se ating.

Brățările cu mărgele

Ca și scoicile sau pietrele, mărgelele au avut un rol esențial în evoluția bijuteriilor din toate timpurile, indiferent că au fost înșirate pe sfoară, piele sau metal. Mărgelele au fost purtate la gât, de-a lungul torsului, abdomenului sau mâinilor. Aceste brățări pot lua o multitudine de forme și stiluri și pot fi realizate chiar și de copii. De altfel, există în comerț numeroase seturi pentru brățări cu mărgele pe care ți le poți confecționa singură, cu ce culori sau modele dorești.

Brățările cu zale metalice

Aceste brățări sunt potrivite pentru inserarea unor pietre mari, care trebuie să fie susținute de un suport solid. Se realizează prin îmbinarea unor zale mai late, putând avea închizători rotunde, cu arc sau de tip carabină. Deși sunt mai des purtate de bărbați, se potrivesc și pentru femei, la o rochie mai deosebită. Avantajul lor este că pot fi fabricate într-o multitudine de forme, din numeroase metale și pot fi împodobite cu pietre semiprețioase sau prețioase de diferite mărimi.

Brățările în formă de manșetă

O brățară de tip manșetă este foarte lată, aproape întotdeauna deschisă, pentru a putea fi ușor pusă pe mână. Nu este maleabilă și poate necesita uneori deprinderea unei tehnici pentru a fi pusă pe mână. O astfel de brățară e un statement pentru femeile puternice și îndrăznețe.

Brățările de tip wrap

Wrapurile sunt brățări care se înfășoară de două sau mai multe ori în jurul încheieturii mâinii. Unele dintre ele pot avea închizători metalice sau se pot înnoda. O brățară wrap este foarte versatilă, putând avea charmuri, pietre, mărgele, zale metalice, sau chiar toate elementele, în combinații fermecătoare.

Ce ne place la brățări e că există atât de multe tipuri din care să alegi încât niciodată nu te vei plictisi. Le poți purta pentru a-ți exprima stilul, pentru a-ți accesoriza o ținută sau pentru a face un statement. Și, bineînțeles, poți apela mereu cu încredere la ele atunci când ai nevoie de o idee de cadou pentru o prietenă bună.

Material realizat cu sprijinul elefant.ro

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse