Ce se întâmplă dacă treci cu avionul printr-un curcubeu?

Pasagerii zborului Pacific Coastal Airlines care a decolat din Port Hardy cu destinația Canada au trecut… printr-un curcubeu înainte de a ateriza pe Aeroportul Internațional Vancouver. Momentul a fost imortalizat de câțiva pasionați de fotografie de la sol care au fost “pe fază” în momentul în care avionul s-a apropiat de curcubeu.

An Aircraft Passes In Front Of A Rainbow – VancouverSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 3)

Ce se întâmplă când treci prin arcul unui curcubeu? Ei bine, curcubeele se formează atunci când lumina soarelui întâlnește picăturile de apă din atmosferă. Apa împarte lumina soarelui în culorile sale constitutive și le reflectă la un unghi de aproximativ 42 de grade, făcând apariția curcubeului pe cer.

Totuși, curcubeul este o iluzie optică ce depinde de unghiul dintre soare, picătura de apă și ochiul privitorului, el rămânând constant la 42 de grade. Deci, științific este imposibil să vezi un curcubeu în fața ta și apoi să poți zbura sau trece prin el pentru că pe măsură ce unghiurile se schimbă, fenomenul numit curcubeu va dispărea sau va reapărea într-un alt loc. Deci, din punct de vedere științific, este imposibil să atingi un curcubeu, cu atât mai puțin să treci printr-unul și să-l vezi din toate unghiurile, în condițiile în care imaginea reflectată depinde de unghiul în care te afli.

Cu toate acestea cei care au fost prezenți la apariția unui curcubeu au spus că lucrurile nu sunt deloc așa cum le descriu oamenii de știință.

“Odată, eram la aproximativ 100 de mile nord de Cercul Arctic, într-o ambarcațiune împreună cu doi prieteni, pe râul Negru când am văzut un curcubeu în depărtare. Nu ne-am gândit la asta până ne-am apropiat și am văzut că a aterizat în mijlocul râului în fața noastră. Ne așteptam să dispară, deoarece aveam cunoștințe de bază despre formarea unui curcubeu și știam că nu vom putea trece efectiv prin el.

Pe măsură ce ne-am apropiat, am început să ne dăm seama că trăim ceva foarte neobișnuit și ciudat. Am decis să conducem barca prin curcubeu și să vedem dacă va dispărea în timp ce ne apropiem. Curcubeul nu a dispărut și nici nu s-a mișcat pe măsură ce am trecut prin el așa cum spun legile fizicii. Culorile curcubeului se vedeau pe hainele și pe lucrurile noastre. Am considerat că „grosimea' curcubeului era de aproximativ un metru și jumătate pe orizontală și de aproximativ 10 metri pe verticală. Curcubeul s-a terminat în apă și s-a extins spre cer într-un arc mare, pe ceea ce părea a fi câteva sute de metri. Am continuat să navigăm în jurul curcubeului și să-l observăm din toate părțile. Am mai trecut prin el de câteva ori înainte de a continua în susul râului și l-am lăsat în urmă.

Am fost cu toții de acord că am experimentat ceva extraordinar, dar nu ne-am dat seama la momentul respectiv că era imposibil din punct de vedere științific,” aceasta este mărturia unui membru al comunității thenakedscientists.com.

Citește și:

Trei bebeluși au sfidat moartea și au vrut neapărat să trăiască

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse