Ce reguli ar trebui să le respecți atunci când faci sau primești un cadou?

Ce reguli ar trebui să le respecți atunci când faci sau primești un cadou

Să cumperi un cadou se poate dovedi de multe ori o provocare, dar lucrurile se pot complica și mai mult atunci când trebuie să primești unul, mai ales dacă darul nu este tocmai pe gustul tău. Pentru a face o impresie bună în fața celor din jur, trebuie să știi că există un set de reguli pe care ar trebui să le respecți atunci când faci sau primești un cadou.

Nu este nimic mai frumos decât să îi vezi pe cei dragi fericiți și nerăbdători să deschidă cadourile oferite cu diferite ocazii, însă până a ajunge în acest punct este nevoie de un efort considerabil pentru a face cea mai potrivită alegere.

Ce reguli ar trebui să le respecți atunci când faci sau primești un cadou?

Indiferent că primești sau faci un cadou, expertul William Hanson este de părere că trebuie respectate câteva reguli de etichetă.

Când vorbim despre o aniversare lucrurile sunt simple, dar cum ar trebui să procedezi în perioada Crăciunului, atunci când simți nevoia să le faci cadouri tuturor prietenilor? Probabil că de multe ori ai făcut un cadou știind că vei primi și tu unul, însă o regulă importantă spune că un cadou nu ar trebui făcut pentru a primi altul la schimb, ci ar trebui oferit din suflet, unor persoane apropiate.

Dacă și s-a întâmplat să primești un cadou din partea unei persoane, iar tu nu i-ai cumpărat nimic, nu ar trebui să îți faci prea multe griji și nici să mergi la primul magazin pentru a te revanșa. William Hanson spune că este suficient să le mulțumești acestor persoane și să le faci cadouri cu o altă ocazie, potrivit thesun.co.uk.

O altă dilemă legată de cadouri este suma care ar trebui cheltuită, mai ales în cazul în care un membru al familiei are un venit mai mare decât ceilalți. Regula spune că oferirea unui cadou nu ar trebui să se transforme într-o competiție, iar dacă venitul tău este mai mare, cadourile nu ar trebui să fie foarte scumpe, asta pentru a nu-i face pe cei dragi să se simtă inferiori.

Un alt lucru de care ar trebui să ții cont atunci când faci un cadou este împachetarea acestuia. Folosirea pungilor de cadou este considerată de experți o greșeală, acest gest arătând că persoana care a oferit cadoul nu a depus prea mult efort pentru a face acest lucru.

În cazul în care ai primit un cadou care nu ți se potrivește, poți rezolva această problemă donându-l unor persoanele care au nevoie de el. Dacă faci asta trebuie să te asiguri că persoana care ți-a oferit darul nu va afla niciodată acest lucru.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Care este culoarea anului 2019?

5 lucruri care te împiedică să ai o siluetă de vis. Uite de ce nu reușești să scapi de kilogramele în plus

Una dintre cele mai frumoase poezii… O știai?

Îți recomandăm și: Ide de cadou de casa noua

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse