Ce nume de copii vor fi la modă în 2022?

Ce nume de copii se caută pe internet zilele acestea?

Alegerea numelui unui bebeluș le-a dat dintotdeauna bătăi de cap părinților sau nașilor de botez. Procentul celor care au deja un nume stabilit pentru bebelușul lor este destul de mic și de cele mai multe ori acest nume nu va face parte din trendul momentului în materie de nume de nou-născuți.

Am trecut de-a lungul ultimilor decenii prin etapa Alexia, Ayan, David, Maria, Antonia și Matei. Pentru că se spune că numele vorbește despre persoana care îl poartă, eforturile de a găsi cel mai ptrivit nume pentru copii îi copleșesc de-a dreptul pe părinți.

Chiar și cu atâtea opțiuni la îndemână, nehotărârea poate persista până în momentul nașterii, iar deciziile pot fi, uneori, surprinzătoare. Nume exotice, nemaiauzite, inspirate din mitologie, alăturări ieșite din comun sunt adesea alese din dorința de unicitate și originalitate.

De aceea am întocmit o listă cu numele care vor fi la modă în 2022

Dacă toată lumea a renunțat la numele românești clasice, și aproape niciun copil nu se mai cheamă astăzi Vasile, Ion, Niculae, Niculina, în locul lor au pătruns în subconștientul colectiv personaje de film, nume străine, nume de eroi sau de apostoli. Pentru anul care vine cele mai populare nume de fetițe vor fi: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana, Dalia, Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania.

Părinții caută acum și semnificațiile etimologice ale fiecărui nume în funcție de țara de proveniență sau simbolistica grecească a numelor, având grijă să nu omită atribute precum înțelepciune, soartă, grație divină sau noroc.

Cele mai căutate nume de băieți de către părinți sunt: Theodor, Oliver, Felix, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon, Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin, Fabian.

Foto: 123rf

Vezi şi cum să-ți amintești numele persoanelor nou cunoscute!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri