Ce este fenomenul ”zombie” și cum le poate pune tinerilor viața în pericol

fenomenul 'zombie'

Fenomenul 'zombie' a devenit tot mai des întâlnit în cazul tinerilor din România, mulți dintre ei ajungând în stare gravă la spital. 

Ce înseamnă fenomenul 'zombie'?

Denumit generic fenomenul 'zombie', această manifestare vorbește despre consumul de droguri necunoscute, provenite din China și India. Liceenii și studenții sunt principalele persoane afectate de acest fenomen și asta pentru că ei sunt cei care consumă astfel de substanțe în mod constant.

Consumul de droguri necunoscute a primit denumirea de fenomenul 'zombie' având la bază efectele pe care aceste substanțe le produc asupra organismului. Mai exact, atunci când sunt consumate, aceste droguri fac ca persoanele să devină inerte și de multe ori să aibă un comportament agresiv.

Aceste noi substanțe psihoactive denumite și etnobotanice au o compoziție chimică practic necunoscută, deci nu se ştiu efectele.  Pot ajunge până la stări de comă.', a spus comisarul șef Cristian Oprişan, de la Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Constanța, potrivit stirileprotv.ro.

În județul Constanța au fost descoperite mai multe cazuri de tineri care au consumat astfel de substanțe, aceștia având nevoie de intervenția specialiștilor pentru a-și reveni.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

După „Balena albastră', un nou joc periculos circulă pe facebook. Uite în ce constă „Provocarea de 48 de ore' și care este miza jocului

Despre Balena albastră' şi ce îi atrage pe tineri la acest joc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri