În ce domenii lucrează cei mai mulți psihopați
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/shutterstock_387274792.jpg)
De cele mai multe ori, psihopații sunt greu de identificat.
În Manualul de diagnostic şi statistică a tulburărilor mentale, o persoană cu un tip de personalitate psihopatică este definită ca având un sentiment grandios și un talent în manipularea altor persoane.
Un lucru pe care psihopatii tind să-l aibă în comun este cariera pe care o urmează. De exemplu, mulți dintre ei ocupă poziții de conducere datorită carismei și curajului lor.
Kevin Dutton, psiholog și scriitor britanic, este specializat în studiul psihopatiei. În cartea sa ” Înțelepciunea psihopatilor: Ce sfinți, spioni și ucigași serioși ne pot învăța despre succes „, el a făcut o listă a tipurilor de locuri de muncă care atrag cei mai mulți psihopați.
„Psihopații funcționali”, așa cum îi numește Dutton, „folosesc personalitățile lor neclintite și carismatice pentru a reuși în societate. Cu alte cuvinte, psihopații trăiesc adesea ca oameni obișnuiți, cu câteva trăsături care îi fac diferiți.
Funcționarul public
Faptul că este un funcționar public este cea mai populară alegere a carierei pentru psihopați, potrivit lui Dutton. De fapt, în 2014, oficialii guvernului britanic au recrutat psihopați „pentru a păstra ordinea”, deoarece sunt „foarte buni în situații de criză” și nu au „sentimente pentru alții și tind să fie foarte inteligenți și logici”.
CEO/Director executiv
Rezistența la haos este cea mai mare calitate a unui psihopat. Acest lucru înseamnă că își păstrează mintea limpede doar când se află în situații de stres. Astfel se ajunge ca, uneori, aceștia să creeze dezastre pentru ceilalți, doar pentru a dovedi că ei se descurca de minune când toata lumea se dărâmă în jurul loc.
Ofițer de poliție
Psihopații nu au neapărat motive ascunse. Ofițerii de poliție au un loc de muncă extrem de intens și periculos, deci este un beneficiu uriaș dacă ești calm într-o situație de criză.
Jurnalist
Dutton enumeră unele trăsături ale psihopaților, printer care farmecul, concentrarea, atenția și acțiunea – trăsături importante în jurnalism, mai ales când ai termene stricte și trebuie să primești răspunsuri din surse sigure.
Chirurg
În urma unui studiu publicat în revista „The Bulletin of the Royal College of Surgeons of England”, s-a scos la iveală faptul că specialiștii din spitalele universitare au obținut un punctaj mai mare pe scara de personalitate psihopată decât medicii din spitalele obișnuite. Motivele ar fi imunitatea la stres și rapiditatea în luarea deciziilor dificile din fiecare zi.
Agent de vânzări
O persoană psihopată care lucrează în vânzări prezintă, probabil, trăsături precum promovarea fără sinceritate, furtul contactelor altor persoane, incapacitatea de a lucra în echipă și dorința de a câștiga mereu tot mai mulți bani.
Iulia Sandu
Foto- shutterstock.com